Ο Nico Rosberg μας δείχνει πως παραμετροποίησε το δικό του Rimac C_Two

Σχετικά άρθρα

H Rimac Automobili έχει ανακοινώσει ότι το C_Two θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 150 αυτοκινήτων, και ένα εξ’αυτών θα προστεθεί στο γκαράζ του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 του 2016, Nico Rosberg. Ο 35χρονος Γερμανός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Κροατικής εταιρίας στην πόλη Sveta Nedelja, με σκοπό να παραμετροποιήσει το αυτοκίνητο του, το οποίο είχε παραγγείλει στις αρχές του 2019, και στο παρακάτω video μας δείχνει το spec που θα έχει αυτό.

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων θα παραλάβει το αυτοκίνητο του μέσα στο 2021, με την διαδικασία να γίνεται μαζί με τον ιδρυτή και CEO της εταιρίας, Mate Rimac, ο οποίος δήλωσε:

Για εμάς, είναι τιμή που ο Nico επέλεξε να γίνει μέλος της οικογένειας της Rimac Automobili. Ο Nico είναι ένας σπουδαίος τύπος, ως οδηγός, ως επιχειρηματίας βιώσιμης ανάπτυξης, λάτρης της τεχνολογίας και του μέλλοντος, και καταλαβαίνει ακριβώς τι θέλουμε να επιτύχουμε με το C_Two.

Θέλουμε να θέσουμε νέα πρότυπα απόδοσης χρησιμοποιώντας προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία που αναπτύχθηκε εξ’ολοκλήρου από εμάς εδώ στη Rimac Automobili. Το αυτοκίνητο που δημιουργήσαμε κατασκευάστηκε σχεδόν από την αρχή από την ομάδα εδώ στην Κροατία. Και το να έχουμε έναν από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου να μας δίνει την απόλυτη σφραγίδα έγκρισης για το σχεδιασμό και τα μηχανολογικά του, και αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο, είναι καταπληκτικό συναίσθημα.

Εκτός της παραμετροποίησης του hypercar του, ο Rosberg είχε ακόμα την ευκαιρία να μιλήσει με τον ιδρυτή της Rimac και να μας δείξουν πως γίνεται η κατασκευή του ηλεκτρικού hypercar. Να θυμίσω, αυτό αποδίδει 1.914 άλογα με 2.300 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα. Το 400αρι το κάνει σε 9,1 δευτερόλεπτα.

Ο Nico Rosberg, μετά από 11ετή καριέρα στη Formula 1, ξεκίνησε μια καριέρα ως επιχειρηματίας βιώσιμης ανάπτυξης και επενδυτής στις πράσινες τεχνολογίες. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε περισσότερες από είκοσι start-up επιχειρήσεις κινητικότητας, καθώς και στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της Formula E, ενώ θα εισέλθει με δικιά του ομάδα στο πρωτάθλημα Extreme E. Τέλος, το 2019, ίδρυσε το Greentech Festival, μια παγκόσμια πλατφόρμα για βιώσιμη καινοτομία και τρόπο ζωής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...