Το Rally Dakar κάνει στροφή στην υδρογονοκίνηση

Σχετικά άρθρα

Προς το υδρογόνο στρέφεται το Rally Dakar, αφού όπως ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή ASO (Amaury Sport Organization), το 2026 τα κορυφαία αυτοκίνητα και τα φορτηγά θα πρέπει να είναι υδρογονοκίνητα, ενώ έως το 2030, όλα τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στο Rally Dakar θα πρέπει να διαθέτουν κινητήρες υδρογόνου.

Το Rally Dakar του 2021 θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Σαουδική Αραβία. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου από τη Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που βρίσκεται στη δυτική ακτή, με την καρό σημαία να πέφτει στις 15 Ιανουαρίου στην ίδια πόλη μετά από 12 ημερήσιες ειδικές διαδρομές και πάνω από 4.767 χιλιόμετρα αγώνα. Έχει προγραμματιστεί μια ημέρα ανάπαυσης στις 9 Ιανουαρίου στη πόλη Χάυλ.

Δεδομένης της φύσης των εδαφών της Σαουδικής Αραβίας, μεγάλο μέρος της διαδρομής του αγώνα θα χαρακτηρίζεται από αμμόλοφους, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα διασχίσουν την έρημο Rub ‘al Khali.

Φέτος έχουν δηλωθεί 321 οχήματα που θα συμμετέχουν στον αγώνα. Από αυτά, τα 124 είναι αυτοκίνητα και SSVs, τα 108 μοτοσυκλέτες, τα 42 φορτηγά, τα 21 quads και τα 26 “Dakar Classic”

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr