Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της παραγωγής του Enyaq iV, η Skoda αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την ακουστική υπογραφή του ηλεκτρικού της SUV. Αυτό διαθέτει έναν ειδικά διαμορφωμένο αρμονικό ήχο, που παράγει το σύστημα Acoustic Vehicle Alert (AVAS) του αυτοκινήτου, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά από την τσέχικη εταιρία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σύστημα Acoustic Vehicle Alert System (AVAS), και να εκπέμπουν έναν τεχνητό ήχο. Αυτός σχεδιάστηκε με τη βοήθεια επαγγελματικών συνθετών μουσικής και θα είναι μοναδικός για το Enyaq iV. Ο ήχος εκπέμπεται από ένα ειδικό σύστημα ηχείων ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος του Enyaq iV.

1

Σύμφωνα με την Skoda, σε αντίθεση με άλλες μάρκες που έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τον ήχο του κινητήρα εσωτερικής καύσης, η ηχητική υπογραφή του Enyaq iV έχει μια πιο ηλεκτρονική και φουτουριστική αίσθηση που είναι εύκολη στο αυτί, αλλά αρκετά αισθητή για να κάνει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους πεζούς να γνωρίζουν την παρουσία του.