Η LG Chem έκανε γνωστό πως θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα μπαταριών που κατασκευάζει στη Κίνα και στη Νότια Κορέα προκειμένου να καλύψει τον ολοένα και αυξημένη ζήτηση της Tesla.

Τις μπαταρίες της LG Chem η Tesla της τοποθετεί στο Model 3 που κατασκευάζει στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Κάθε Model 3 χρησιμοποιεί 4.416 μπαταρίες, με την LG Chem να μπορεί σήμερα να παράγει έως και 7 εκατ. τέτοιες μπαταρίες μηνιαίως.

Την περασμένη εβδομάδα η LG Chem έκανε γνωστό πως θα επενδύσει 500 εκατ. δολάρια μέσα στο 2021 για να αυξήσει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα των κυλινδρικών μπαταριών τύπου 21700 στο εργοστάσιό της στην Ναντσίνγκ της Κίνας. Ως αποτέλεσμα, η LG Chem θα αυξήσει τις γραμμές παραγωγής της από 8 σε τουλάχιστον 17.

Με τις επιπλέον γραμμές παραγωγής η LG Chem θα έχει την δυνατότητα να τροφοδοτεί με μπαταρίες 323.000 Model 3 ετησίως. Η LG Chem θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής του Tesla Model Y που θα κατασκευάζεται στη Σαγκάη, ενώ θα προμηθεύει και με μπαταρίες το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο.