Μια ημέρα μετά την διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της νέας γενιάς του Outlander, η Mitsubishi αντέδρασε και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη teaser του μοντέλου, κάτι που σημαίνει ότι τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν σύντομα.

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού SUV θα κυκλοφορήσει από τον Φεβρουάριο του 2021 στις αγορές της Αμερικής, του Καναδά και του Πουέρτο Ρίκο, για να ακολουθήσουν αργότερα οι υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές.

Το ολοκαίνουριο Outlander έχει αναπτυχθεί υπό τον ιαπωνικό όρο “I-Fu-Do-Do”, που σημαίνει αυθεντικό και μαγευτικό. Ο εξωτερικός του σχεδιασμός θα είναι εκλεπτυσμένος, με ένα “ισχυρό και περήφανο” μπροστινό μέρος, που θα ακολουθεί μια εξέλιξη της Dynamic Shield ταυτότητας.

Οι διαστάσεις του θα μεγαλώσουν και σχεδιαστικά, το νέο Outlander αντλεί στοιχεία από το Engelberg Tourer concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019, έχοντας λεπτά LED φωτιστικά σώματα και μεγάλη Dynamic Shield μάσκα.

Ανάμεσα στους προσφερόμενους κινητήρες θα συναντάμε τον 2,4-λίτρων κινητήρα βενζίνης που θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 20 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 70 χλμ και συνολική αυτονομία 700 χλμ.

Το μοντέλο βασίζεται πάνω σε μια πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και η λογική λέει πως πρόκειται για την ίδια CMF-C/D πλατφόρμα που συναντάμε στο νέο Nissan X-Trail.