Δες το onboard του Fernando Alonso με το μονοθέσιο που του έδωσε το πρώτο πρωτάθλημα στην F1, στο Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, είχε την ευκαιρία να κάνει έναν γύρο επίδειξης με το μονοθέσιο που του χάρισε τον πρώτο του τίτλο, το 2005.

Ο λόγος για τη Renault R25, με τον Ισπανό να την οδηγεί λίγο πριν την έναρξη των πρώτων ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix του Abu Dhabi στην πίστα της Yas Marina. Με αυτόν τον τρόπο, ο Alonso σηματοδοτεί την επιστροφή του στην F1, με την ομάδα της Renault να αλλάζει όνομα από το 2021, σε Alpine F1 Team.

Εκτός από σήμερα, ο Alonso θα οδηγήσει το χαρακτηριστικό μπλε και κίτρινο μονοθέσιο το Σάββατο και την Κυριακή στην πίστα. Ο Ισπανός, μαζί με τον τότε teammate του, Giancarlo Fisichella, κατέκτησαν την νίκη σε οκτώ αγώνες το 2005, καθώς και επτά pole θέσεις και 18 βάθρα, χαρίζοντας στην ομάδα τον πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τον Alonso να παίρνει το πρώτο από τα δύο πρωτάθλημα οδηγών.

Τα εργοστάσια της Renault στο Enstone της Αγγλίας και στο Viry της Γαλλίας συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς ειδικούς Rennwerk Company για να δώσουν και πάλι ζωή στον V10 κινητήρα και τα ηλεκτρονικά της R25, με την γαλλική ομάδα να είχε προγραμματίσει να κάνει την συγκεκριμένη επίδειξη στο Γαλλικό Grand Prix του 2020, αλλά η πανδημία της Covid-19 άλλαξε τα συγκεκριμένα σχέδια.

H γαλλική ομάδα έδωσε και ένα onboard video του γύρου του Alonso στην πίστα της Yas Marina, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει τον χρόνο του Ισπανού. Ωστόσο, με μέτρηση στο χέρι βλέπουμε ότι ο Alonso σταμάτησε τα χρονόμετρα κοντά στο 1:43.10, όταν ο ταχύτερος γύρος του Valtteri Bottas στο σημερινό FP2 ήταν 1:36.276. Επιπλέον, η Renault R25 φορούσε σύγχρονα σλικ ελαστικά της Pirelli, και όχι τα αντίστοιχα με αυλακώσεις όταν συμμετείχε στην F1 το 2005.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...