O Sebastien Loeb στο πρωτάθλημα Extreme E με την ομάδα του Hamilton

Σχετικά άρθρα

Χθες, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, παρουσίασε τα χρώματα του αγωνιστικού της ομάδας του, με την οποία θα τρέξει στο νέο πρωτάθλημα Extreme E, και σήμερα μας ανακοίνωσε το οδηγικό της δίδυμο.

Όπως γνωρίζεις, στο εν λόγω -εν είδει ενιαίου- πρωτάθλημα θα τρέχουν όλοι με ηλεκτρικά SUV, τα οποία είναι κατασκευασμένα από την γαλλική Spark Racing Technology. Κάθε μια από τις 10 ομάδες θα πρέπει να έχει στη σύσταση της έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό, με την X44 να ανακοινώνει τους Sebastien Loeb και Cristina Gutierrez.

Για τον Sebastien Loeb δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό του, με την Ισπανίδα οδηγό να είναι ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο που έτρεξε στο Ράλι Ντακάρ το 2017 και έγινε η πρώτη Ισπανίδα γυναίκα οδηγός που ολοκλήρωσε τον αγώνα στην κατηγορία αυτοκινήτων, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Εκτός αυτού, η Gutierrez στη χώρα καταγωγής της είχε προηγουμένως εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος All-Terrain Spanish Rally, τερματίζοντας στην κορυφή της γυναικείας κατηγορίας από το 2011 έως το 2016.

Το Extreme E, όπως γνωρίζεις, είναι ένα νέο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά SUV, το οποίο διοργανώνει ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E, και θα ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2021.

Το όνομα της ομάδας του Βρετανού οδηγού είναι X44, με τον Hamilton να δηλώνει:

Θα είναι διασκεδαστικό να έχω διαφορετικό ρόλο από το να είμαι ο οδηγός της ομάδας. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ελκυστικό είναι ότι το Extreme E, όχι μόνο θα ευαισθητοποιήσει για ορισμένα από τα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά θα κάνει κάτι γι’αυτό μέσω της συνεργασίας με τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Η διοργανώτρια αρχή έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των αγώνων αλλά και τις τοποθεσίες που θα γίνουν αυτοί. Πιο συγκεκριμένα, το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία.

Μέχρι σήμερα, το καλεντάρι διαμορφώνεται ως εξής:

  • 20-21 Μαρτίου: Sharaan, Al-Ula, Σαουδική Αραβία
  • 29-30 Μαΐου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
  • 28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
  • 23-24 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία
  • 11-12 Δεκεμβρίου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ

Διάβασε ακόμα

Ο Carlos Sainz θα τρέξει στο Extreme E με δικιά του ομάδα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr