Ο Carlos Sainz θα τρέξει στο Extreme E με δικιά του ομάδα

Σχετικά άρθρα

O Carlos Sainz Snr ανακοίνωσε σήμερα ότι -έχοντας την υποστήριξη της Acciona- θα τρέξει στο πρωτάθλημα Extreme E, και συνεργάστηκε με την QEV Technologies, ώστε να συμμετέχουν ως Sainz XE Team.

Η Acciona είναι ένας ισπανικός όμιλος αφιερωμένος στην ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η QEV Technologies είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην έρευνα και ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας, και έχει μεγάλη εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, γι’αυτό και θα είναι ο τεχνικός συνεργάτης της ομάδας.

Οδηγοί της ομάδας θα είναι o Carlos Sainz και η Laia Sanz, με το βιογραφικό του πρώτου να είναι γνωστό, καθώς έχει κατακτήσει δύο φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally (1990 και 1992) και τρεις φορές το Rally Dakar (2010, 2018, και 2020).

Από την άλλη, η Laia Sanz είναι δεκατρείς φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του Trial World Champion και πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του Enduro World Champion. Επιπλέον, μετράει δέκα τερματισμούς στο Rally Dakar, μεταξύ 2011 και 2020, κερδίζοντας όλες τις χρονιές τη γυναικεία κατηγορία των μηχανών. Το καλύτερο αποτέλεσμα στο Dakar ήρθε το 2015, με την 9η θέση στη γενική κατάταξη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...