Ο El Chapo και το μυστήριο της εξαφανισμένης McLaren F1 με αριθμό πλαισίου 039

Σχετικά άρθρα

Το 2014 οι αρχές των ΗΠΑ και του Μεξικό συνέλαβαν τον Χοακίν Γκουσμάν, γνωστός και ως El Chapo, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα. Ο Chapo και οι γιοί του είχαν στη κατοχή τους μια μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων.

Η McLaren F1 με αριθμό πλαισίου 039 κατασκευάστηκε το 1995 για τον Ron Dennis, τον για πολλά χρόνια επικεφαλής της McLaren. Είναι βαμμένη στο ιδιαίτερο μεταλλικό χρώμα “Brazillian Brown”, έχει κόκκινο εσωτερικό, χρυσαφί ζάντες και λόγω του χρωματικού συνδυασμού δεν άρεσε στον Dennis και στη γυναίκα του και έτσι ο Βρετανός πήρε μια άλλη F1, αυτή με αριθμό πλαισίου 050, που ήταν βαμμένη στο ασημί χρώμα “Magnesium Silver”.

Η McLaren F1 με αριθμό πλαισίου 039 πουλήθηκε σε έναν πελάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, που σύμφωνα με πληροφορίες την κράτησε για μικρό χρονικά διάστημα. Από τότε τα ίχνη της F1 χάθηκαν και ξεκίνησε να δημιουργείται ένα μυστήριο γύρω από αυτή. Ξαφνικά το αυτοκίνητο βρέθηκε το 1997 στο Μεξικό.

Ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιος ήταν ο Μεξικανός αγοραστής ή σε ποια πόλη του Μεξικό βρισκόταν το αυτοκίνητο, αν και οι φήμες θέλουν το βρετανικό supercar να άνηκε σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα. Όταν ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης F1 πέθανε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, υπήρξε η φήμη πως κανείς δεν μπόρεσε να βρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Έτσι η οικογένεια έκρυψε την McLaren σε μια αγροτική περιοχή της Σιναλόα. Το 2004 κάποιος φημολογείται πως ήρθε σε επαφή με την McLaren για να του στείλει νέο κλειδί, αλλά η εταιρία δεν το έκανε μιας και ζητούσε τα έγγραφα που πιστοποιούσαν την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου.

Άλλες φήμες υποστηρίζουν πως η McLaren αρνήθηκε να στείλει νέο κλειδί λόγω της “γκρίζας” εισαγωγής του αυτοκινήτου στο Μεξικό, αλλά και του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη τους.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί που βρίσκεται η συγκεκριμένη F1, με ορισμένες φήμες να θέλουν τον βρετανό ιδιοκτήτη της McLaren F1 GTR με αριθμό πλαισίου 6R να την έχει αγοράσει και να την έχει πάρει από το Μεξικό, κρύβοντάς την σε κάποιο γκαράζ. Ωστόσο καμία από τις παραπάνω φήμες μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...