Η Skoda έχει δημιουργήσει έναν ειδικό ηλιακό θάλαμο για να προσομοιώσει σε μια περίοδο διάρκειας 25 ημερών, τη θερμοκρασιακή καταπόνηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κυκλοφορεί για συνεχές διάστημα τεσσάρων ετών, στις κλιματολογικές συνθήκες της Κεντρικής Ευρώπης.

Η Skoda είναι η πρώτη μάρκα του Volkswagen Group που διαθέτει τέτοιο θάλαμο δοκιμών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην Ευρώπη – αντίστοιχο ηλιακό θάλαμο έχει και η Audi, όμως στην Κίνα,

λέει ο Petr Sobotka, επικεφαλής της τεχνολογίας υλικών και ειδικών μετρήσεων της Skoda.

Ο θάλαμος, ο οποίος χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο για να κατασκευαστεί, είναι ένα μονωμένο δωμάτιο εξοπλισμένο με ένα σύνολο 28 ειδικών λαμπτήρων, ισχύος 2,5 ή 4 kW. Πρόκειται για λαμπτήρες αλογονιδίου μετάλλου, των οποίων το φως προσεγγίζει καλύτερα το φάσμα του πραγματικού ηλιακού φωτός. Αυτοί οι λαμπτήρες έχουν διάρκεια ζωής μόνο για περίπου τρεις δοκιμές και στη συνέχεια πρέπει να αντικατασταθούν από καινούργιους.

Η ασφάλεια προέχει, δεδομένων των ακραίων συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μιας και ορισμένα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου μπορούν να φτάσουν, από πλευράς θερμοκρασίας, μέχρι και τους 110 βαθμούς Κελσίου. Το δωμάτιο είναι γεμάτο αισθητήρες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία, ενώ οι κάμερες ανίχνευσης θερμοκρασίας, έξω από τον θάλαμο, παρακολουθούν αυτοκίνητα που οι τεχνικοί ετοιμάζουν για δοκιμή ή λίγο μετά από αυτή. Ο ίδιος ο θάλαμος είναι εξοπλισμένος με σύστημα ασφαλείας που διακόπτει μία δοκιμή εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Ο θάλαμος επιτρέπει τη προσομοίωση διαφόρων συνθηκών θερμοκρασιών, υγρασίας και ηλιοφάνειας. Ο Dalibor Kopac, συντονιστής δοκιμών, λέει:

Ναι μεν μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε κλιματολογικές συνθήκες της Ευρώπης, εμείς όμως συχνά φτάνουμε στα άκρα, εσκεμμένα. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής, υπάρχουν απότομες εναλλαγές μεταξύ μιας καυτής ημέρας στην έρημο της Αριζόνα, με θερμοκρασία σχεδόν 50 βαθμών Κελσίου στη σκιά και ηλιοφάνεια έως 1000 W/τ.μ., ακολουθούμενο από ένα κλίμα τύπου Φλόριντα, των Η.Π.Α., με ιδιαίτερα μεγάλη υγρασία ή μία κρύα νύχτα των Άλπεων, στην οποία ο υδράργυρος πέφτει στους -10 βαθμούς κάνοντας βουτιά 30 βαθμών

Ένας πλήρης κύκλος δοκιμών διαρκεί 25 ημέρες. Οι πρώτες δεκαπέντε, προσομοιώνουν το ζεστό, ξηρό κλίμα της ερήμου της Αριζόνα. Κάθε 24 ώρες συμπιέζονται δύο ημερήσιοι κύκλοι (όταν το αυτοκίνητο εκτίθεται σε έντονη ηλιοφάνεια έως 1000 W/τ.μ., θερμοκρασία περιβάλλοντος 42 βαθμών Κελσίου και υγρασία κάτω από 30%) και δύο νυχτερινοί κύκλοι (με θερμοκρασία 10 βαθμών Κελσίου).

Στο τέλος κάθε ημέρας υπάρχει περίοδος συντήρησης μίας ώρας, σε θερμοκρασία 23 βαθμών Κελσίου και οι τεχνικοί μπορούν να εισέλθουν στον θάλαμο για να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματος και π.χ. να αλλάξουν έναν ελαττωματικό αισθητήρα. Οι τελευταίες δέκα ημέρες της δοκιμής προσομοιώνουν ένα υγρό κλίμα όπως της Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου της ημέρας η θερμοκρασία ρυθμίζεται στους 42 βαθμών Κελσίου, αλλά αυτή τη φορά η σχετική υγρασία ξεπερνά το 60%. Από αυτήν τη θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια του νυκτερινού κύκλου ο θάλαμος ψύχεται στις συνθήκες μιας αλπικής νύχτας, στους -10 βαθμών Κελσίου.

Τα υπό δοκιμή εξαρτήματα και υλικά πρέπει να περάσουν με απόλυτη επιτυχία τη δοκιμή, για να βρουν τον δρόμο τους για την παραγωγή.