Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας Mobility Consumer Index 2020 της EY, λόγω του κορωνοϊού, τους πρώτους έξι μήνες του 2021 αναμένεται να αυξηθούν οι νέοι κάτοχοι αυτοκινήτων, κυρίως λόγω των millennials (άτομα ηλικίας 24-39 ετών) οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν το 45% αυτών.

Το 31% των ερωτηθέντων που δεν διαθέτουν σήμερα αυτοκίνητο, δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα εντός των επόμενων έξι μηνών, ενώ ένας στους πέντε ερωτηθέντες που έχουν ήδη αυτοκίνητο, δηλώνει ότι είναι θετικός ως προς την αγορά ενός επιπλέον οχήματος. Και οι δύο ομάδες καταναλωτών ανέφεραν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, ως έναν από τους κορυφαίους λόγους για τις σχεδιαζόμενες αγορές τους.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (78%) δηλώνουν ότι είναι πιθανότερο να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους σε έναν μετά-COVID-19 κόσμο, με τους μισούς από αυτούς να είναι millennials (52%).

Το 71% όσων δε διαθέτουν, αλλά αναζητούν σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο, εξετάζουν την αγορά ενός βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου μοντέλου, με μόλις 6% να επιλέγουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα και 23% να επιλέγουν υβριδικό.

Η έρευνα που κατέγραψε τις απόψεις περισσότερων από 3.300 καταναλωτών από την Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, διαπιστώνει, επίσης, ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα, με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τη μετάβαση στην εργασία να εμφανίζεται μειωμένη κατά 69%, ενώ πτώση 61% αναμένεται στη χρήση τους για αναψυχή και ψυχαγωγία, και 53% στη χρήση για κοινωνικές δραστηριότητες και οικιακές ανάγκες.