Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των ομάδων του Extreme E

Σχετικά άρθρα

Όλες οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος Extreme E βρέθηκαν στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας και πραγματοποίησαν τις πρώτες δοκιμές του νέου τους αγωνιστικού, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα οδηγών του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρίσκονται εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, στην χωμάτινη πίστα βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- οι Sebastien Loeb, Carlos Sainz, Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Mattias Ekstrom, Cristina Gutierrez, Laia Sanz, Jamie Chadwick και η Molly Taylor.

Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία των οδηγών να διαπιστώσουν τις δυνατότητες του ηλεκτρικού SUV με το οποίο θα τρέξουν στο πρωτάθλημα, απόδοσης 400 kW (544 ίππων). Οι ομάδες ολοκλήρωσαν δύο ημέρες δοκιμών σε δύο διαφορετικές εκτός δρόμου χαράξεις της πίστας, με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν τις δοκιμές ακόμα πιο δύσκολες, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και της χαμηλής ορατότητας.

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz Jr, επενδυτής στην ομάδα Sainz XE, με την οποία τρέχει ο πατέρας του, συμμετείχε επίσης στις δοκιμές και πήρε την πρώτη του γεύση από το ηλεκτρικό SUV με το οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα του.

Με την ολοκλήρωση των δοκιμών, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στις ομάδες για τελικές αλλαγές, προτού φορτωθούν στο καράβι St. Helena, το πλωτό paddock του πρωταθλήματος, το οποίο θα αναχωρήσει στα μέσα Φεβρουαρίου για το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο.

Η διοργανώτρια αρχή έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των αγώνων αλλά και τις τοποθεσίες που θα γίνουν αυτοί. Πιο συγκεκριμένα, το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία.

Το ημερολόγιο των αγώνων

  • 20-21 Μαρτίου: Sharaan, Al-Ula, Σαουδική Αραβία
  • 29-30 Μαΐου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
  • 28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
  • 23-24 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία
  • 11-12 Δεκεμβρίου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ

Αναλυτικά οι οδηγοί των ομάδων

Ομάδα Άνδρας Οδηγός Γυναίκα Οδηγός
X44 Sébastien Loeb Cristina Gutiérrez
Rosberg Xtreme Racing Johan Kristoffersson Molly Taylor
ABT Cupra XE Mattias Ekström Claudia Hürtgen
Sainz XE Team Carlos Sainz Sr. Laia Sanz
Andretti United Extreme E Timmy Hansen Catie Munnings
Chip Ganassi Racing Kyle LeDuc Sara Price
Hispano Suiza Team Oliver Bennett Christine Giampaoli
Veloce Racing Jamie Chadwick
Techeetah

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...