Όλες οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος Extreme E βρέθηκαν στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας και πραγματοποίησαν τις πρώτες δοκιμές του νέου τους αγωνιστικού, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα οδηγών του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρίσκονται εκεί.

1

Πιο συγκεκριμένα, στην χωμάτινη πίστα βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- οι Sebastien Loeb, Carlos Sainz, Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Mattias Ekstrom, Cristina Gutierrez, Laia Sanz, Jamie Chadwick και η Molly Taylor.

Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία των οδηγών να διαπιστώσουν τις δυνατότητες του ηλεκτρικού SUV με το οποίο θα τρέξουν στο πρωτάθλημα, απόδοσης 400 kW (544 ίππων). Οι ομάδες ολοκλήρωσαν δύο ημέρες δοκιμών σε δύο διαφορετικές εκτός δρόμου χαράξεις της πίστας, με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν τις δοκιμές ακόμα πιο δύσκολες, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και της χαμηλής ορατότητας.

2

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz Jr, επενδυτής στην ομάδα Sainz XE, με την οποία τρέχει ο πατέρας του, συμμετείχε επίσης στις δοκιμές και πήρε την πρώτη του γεύση από το ηλεκτρικό SUV με το οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα του.

Με την ολοκλήρωση των δοκιμών, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στις ομάδες για τελικές αλλαγές, προτού φορτωθούν στο καράβι St. Helena, το πλωτό paddock του πρωταθλήματος, το οποίο θα αναχωρήσει στα μέσα Φεβρουαρίου για το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο.

3

Η διοργανώτρια αρχή έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των αγώνων αλλά και τις τοποθεσίες που θα γίνουν αυτοί. Πιο συγκεκριμένα, το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία.

4Το ημερολόγιο των αγώνων

  • 20-21 Μαρτίου: Sharaan, Al-Ula, Σαουδική Αραβία
  • 29-30 Μαΐου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
  • 28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
  • 23-24 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία
  • 11-12 Δεκεμβρίου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ

5Αναλυτικά οι οδηγοί των ομάδων

Ομάδα Άνδρας Οδηγός Γυναίκα Οδηγός
X44 Sébastien Loeb Cristina Gutiérrez
Rosberg Xtreme Racing Johan Kristoffersson Molly Taylor
ABT Cupra XE Mattias Ekström Claudia Hürtgen
Sainz XE Team Carlos Sainz Sr. Laia Sanz
Andretti United Extreme E Timmy Hansen Catie Munnings
Chip Ganassi Racing Kyle LeDuc Sara Price
Hispano Suiza Team Oliver Bennett Christine Giampaoli
Veloce Racing Jamie Chadwick
Techeetah