Το 2020 ξεκίνησε αρκετά καλά για τη Nikola Motors, καθώς μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η εταιρία κατάφερε να συνάψει μια τεράστια συμφωνία με την GM για την παραγωγή του Badger, και λίγο αργότερα δέχτηκε παραγγελία για 2.500 ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, από την Republic Services.

Στη συνέχεια ήρθε ο Σεπτέμβριος και η καταδικαστική έκθεση της Hindenburg Research, και όλα κατέρρευσαν. Πρώτα, η GM ανακοίνωσε ότι αλλάζει εντελώς τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τη Nikola Motors, και σήμερα η Republic Services κάνει το ίδιο, ακυρώνοντας την παραγγελία για τα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Nikola, Mark Russell, δήλωσε ότι ο λόγος για την ακύρωση από την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ανακύκλωσης και συλλογής στερεών αποβλήτων της Αμερικής είναι:

Μετά από προσεκτική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός των διαφόρων νέων τεχνολογιών και σχεδιαστικών ιδεών θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο χρόνο ανάπτυξης και απροσδιόριστο κόστος. Αυτή ήταν η σωστή απόφαση και για τις δύο εταιρείες, δεδομένων των πόρων και των επενδύσεων που απαιτούνται.

Υποστηρίζουμε και σεβόμαστε τη δέσμευση της Republic Services για επίτευξη περιβαλλοντικά υπεύθυνων, βιώσιμων λύσεων για τους πελάτες της. Η Nikola παραμένει επικεντρωμένη στην παροχή των προγραμμάτων ηλεκτρικών φορτηγών με μπαταρίες και κυψελών καυσίμου υδρογόνου, και την ενεργειακή υποδομή για την υποστήριξή τους.