Η Nikola κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ, αφού δεν μπόρεσε να αντέξει οικονομικά. Η χρεοκοπία της εταιρίας που ιδρύθηκε το 2016 ήρθε μετά από οικονομικά προβλήματα ετών, με την ίδια να θέλει να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, τα οποία εκτιμά μεταξύ 500 και 1 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι υποχρεώσεις της ανέρχονται μεταξύ 1 και 10 δισ. δολαρίων.

Όπως και άλλες εταιρείες στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, έχουμε αντιμετωπίσει διάφορους παράγοντες της αγοράς και μακροοικονομικούς παράγοντες που επηρέασαν την ικανότητά μας να λειτουργούμε.
Δυστυχώς, οι καλύτερες προσπάθειές μας δεν ήταν αρκετές για να ξεπεράσουμε αυτές τις σημαντικές προκλήσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το Κεφάλαιο 11 αντιπροσωπεύει την καλύτερη δυνατή πορεία προς τα εμπρός υπό τις περιστάσεις για την εταιρεία και τα ενδιαφερόμενα μέρη της,
δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nikola, Steve Girsky.
