Η Nikola “σκότωσε” το Badger, μετά την υπογραφή νέου μνημονίου με την GM

Σχετικά άρθρα

Η General Motors και η Nikola Motors ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν μια ενημερωμένη εκδοχή του μνημονίου κατανόησης (MoU), που πρακτικά ξεκίνησε την πτώση της start-up. Σύμφωνα με τους νέους όρους, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ενσωμάτωση των κυψελών καυσίμου της GM στα pickup της Nikola, αλλά η GM δεν θα λάβει μετοχές ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Nikola, ήτοι το 11% της κεφαλαιοποίησης της, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Η Nikola ανέφερε επίσης ότι τα σχέδια της για την παραγωγή του Badger ακυρώθηκαν και ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τις προκαταβολές σε όσους πελάτες της είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η νέα ανακοίνωση των εταιριών, η οποία δεν περιλάμβανε οικονομικά στοιχεία, ήρθε λίγα 24ωρα πριν από την προθεσμία της 3ης Δεκεμβρίου, που είχαν ορίσει οι δύο πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας.

Η μετοχή της Nikola σημείωσε πτώση έως και 21% λίγο μετά την ανακοίνωση, με τις μετοχές που ανήκουν σε στελέχη και άλλα άτομα πριν την είσοδο της Nikola στο χρηματιστήριο να γίνονται διαθέσιμες για πώληση αυτήν την εβδομάδα, καθώς λήγει ο κανόνας κλειδώματος. Επιπλέον, η Nikola δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερες από 50 εκατομμύρια νέες μετοχές προς πώληση, τροφοδοτώντας περαιτέρω την πτώση της μετοχής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...