Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της BMW, Oliver Zipse, δήλωσε πως η εταιρία του θέλει έως το 2023 το 20% των αυτοκινήτων που πουλά να είναι ηλεκτροκίνητα.

Αυξάνουμε σημαντικά τον αριθμό των ηλεκτρικών μοντέλων που προσφέρουν στην αγορά. Μεταξύ 2021 και 2023, θα κατασκευάσουμε 250.000 περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από όσα είχαμε αρχικά προγραμματίσει.

Στόχος είναι έως το 2023, 1 στα 5 αυτοκίνητα που πουλάμε να διαθέτει ηλεκτροκινητήρα. Φέτος το ποσοστό αυτό αναμένεται στο 8%.

Ο Zipse επανέλαβε την έκκλησή του να επιταχυνθεί η επέκταση των υποδομών φόρτισης.

15.000 ιδιωτικοί και περίπου 1.300 δημόσιοι φορτιστές θα πρέπει να τίθενται σε λειτουργία κάθε εβδομάδα από σήμερα. Δυστυχώς απέχουμε πολύ από αυτό.

Η γερμανική εταιρία θέλει μέχρι το 2023 να προσφέρει στην αγορά 25 ηλεκτροκίνητα οχήματα, με τα περισσότερα από τα μισά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, όπως τα iX3, iX και i4.

Σε ότι αφορά το i3, o Zipse τόνισε πως παρότι το μοντέλο βρίσκεται στην αγορά ήδη εδώ και 8 χρόνια, οι πωλήσεις του συνεχίζουν να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, γι’αυτό και η BMW δεν γνωρίζει το πότε θα σταματήσει την παραγωγή του. Όπως είπε, η BMW θα παύσει να το κατασκευάζει όταν μειωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου γι’αυτό.