BMW: Καταργεί την 3-Series GT, ετοιμάζει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα αναπτύξει νέα γενιά της 3-Series GT (Gran Turismo), μιας και η ζήτηση του μοντέλου δεν δικαιολογεί το κόστος ανάπτυξης του.

Η γερμανική εταιρία πήρε την απόφαση να μειώσει την πολυπλοκότητα και τον αριθμό της γκάμας των μοντέλων της, μιας και βλέπει διάφορες προκλήσεις στον ορίζοντα. Το 2018 η BMW είδε το κόστος παραγωγής της αυξάνεται, ενώ αύξηση είδε και στις τιμές των υλικών που προμηθεύεται από τους προμηθευτές της. Σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η BMW κατηγορεί εν μέρει τις διεθνείς εμπορικές συγκρούσεις, κυρίως αυτές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Μέσα στα επόμενα χρόνια η BMW θα προσφέρει στην αγορά 25 ηλεκτροκίνητα (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) μοντέλα. Συγκεκριμένα μέχρι το 2021 θα προσφέρει στην αγορά 5 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα i3, iX3, i4, iNext και MINI Electric, με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει στα 12 έως το 2025, ενώ τα υπόλοιπα 13 θα είναι plug-in υβριδικά.

H BMW ανέφερε πως όλες οι μελλοντικές πλατφόρμες της θα υποστηρίζουν τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο plug-in υβριδικούς κινητήρες όσο και ηλεκτροκινητήρες. Παράλληλα πιστεύει πως η τιμή των ηλεκτρικών μοντέλων θα μειωθούν λόγω της μείωσης του κόστους των μπαταριών.

Σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση, η BMW δηλώνει πως αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3 θα προσφέρει στα μοντέλα της από το 2021, με την συγκεκριμένη τεχνολογία να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινηθούν αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα. Το ίδιο έτος η BMW θα ξεκινήσει και ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα υποστηρίζει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και 5, που θα επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη λειτουργία ενός αυτοκινήτου με ταχύτητες έως 70 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...