Από σήμερα, το εργοστάσιο παραγωγής της κοινοπραξίας TPCA, που ιδρύθηκε το 2002 από το PSA Group και την Toyota ανήκει πλήρως στην Toyota Ευρώπης. Αυτό έρχεται σαν συνέχεια της ανακοίνωσης του Νοεμβρίου του 2018, όπου η κοινοπραξία των δύο εταιριών για την παραγωγή των Aygo/C1/108 έλαβε και επίσημα τέλος.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota ανέλαβε αυτό το διάστημα την ιδιοκτησία της κοινοπραξίας TPCA στην Τσεχία, διατηρώντας την τρέχουσα παραγωγή και για τις δύο εταιρείες.

Το επίσημο όνομα του εργοστασίου στο Kolin (Τσεχία) είναι πλέον Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, και από σήμερα το εργοστάσιό είναι μέρος του ομίλου Toyota, ο οποίος διαθέτει πλέον 8 παραγωγικές μονάδες σε όλη την Ευρώπη. Η αυξημένη ζήτηση για τα αυτοκίνητά της και η προετοιμασία για την έναρξη της παραγωγής ενός νέου μοντέλου σημαίνει ότι η λειτουργία του εργοστασίου στην Τσεχία θα γίνεται σε 3 βάρδιες από τις 28 Φεβρουαρίου.

Η Toyota έχει επενδύσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια κορώνες Τσεχίας (€153 εκατ.) για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και την εισαγωγή της νέας αρχιτεκτονικής της Toyota (TNGA), που επιτρέπει στο εργοστάσιο να ξεκινήσει την κατασκευή του νέου Yaris, το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το εργοστάσιο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στην Τσεχική Δημοκρατία, και χρησιμοποιεί μια ευρεία αλυσίδα εφοδιασμού στην χώρα.