Η Toyota διακόπτει την παραγωγή των Yaris και Aygo X, εξαιτίας φωτιάς σε εργοστάσιο προμηθευτή της

Σχετικά άρθρα

Η Toyota διέκοψε την παραγωγή των Aygo X και Yaris στο εργοστάσιό της στην Τσεχία, καθώς την περασμένη εβδομάδα μια μεγάλη πυρκαγιά έκαψε το εργοστάσιο ενός προμηθευτή της εταιρίας, προκαλώντας έλλειψη ανταλλακτικών.

Η φωτιά ξέσπασε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Novares CZ Zebrak στην περιοχή Beroun της Τσεχίας. Η Novares CZ προμηθεύει βασικά πλαστικά εξαρτήματα την Toyota και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή οχημάτων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων τσεχικών κορωνών (74.761.460 ευρώ), καταστρέφοντας ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 50 ώρες για να σβήσουν τη φωτιά.

Η Toyota, θέλοντας να βοηθήσει τον προμηθευτή της, έστειλε ομάδες για να εκτιμήσουν την έκταση της ζημιάς στο εργοστάσιο που επλήγη. Ο Tomas Paroubek, εκπρόσωπος της Toyota, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό:

Έπρεπε να σταματήσουμε την παραγωγή χθες το απόγευμα. Αυτό φυσικά θα έχει αντίκτυπο στο σχέδιο παραγωγής μας. Δεν είναι ξεκάθαρα πόσο θα διαρκέσει η διακοπή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...