Επίσημο: Η Toyota αγοράζει την κοινοπραξία της με την PSA

Σχετικά άρθρα

Επισημοποιήθηκαν οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, και η κοινοπραξία της Toyota με το PSA Group για τα Aygo/C1/108 λαμβάνει και επίσημα τέλος. Πιο συγκεκριμένα, η Toyota θα αναλάβει την ιδιοκτησία της κοινοπραξίας TPCA στην Τσεχία, διατηρώντας την τρέχουσα παραγωγή και για τις δύο εταιρείες.

Από το τέλος του 2019, η PSA θα επεκτείνει την γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων που διατίθενται στην Toyota προς πώληση στην Ευρώπη, προμηθεύοντας την Toyota με ένα compact van (c-van) από το εργοστάσιο της Vigo της Ισπανίας. Στόχος της εμβάθυνσης της συνεργασίας είναι και για τις δύο εταιρείες να χρησιμοποιήσουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους για να προσφέρουν τόσο συμπαγή όσο και μεσαία ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη, επωφελούμενα από την ανάπτυξη και τη βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής. Η Toyota θα συμμετάσχει στο κόστος ανάπτυξης και βιομηχανικών επενδύσεων για το μελλοντικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα.

Από τον Ιανουάριο του 2021, η Toyota θα αναλάβει την οικονομική κυριότητα της Toyota Peugeot Citroen Automobile Czech s.r.o. (TPCA) στο Kolin (Τσεχία), δηλαδή την κοινοπραξία που δημιούργησαν οι δύο πλευρές και παράγει τα Aygo, C1 και 108. Έτσι, η ιαπωνική εταιρία θα αγοράσει όλες τις μετοχές της PSA στην κοινοπραξία τους, προσθέτοντας παράλληλα στο χαρτοφυλάκιο της το εργοστάσιο, φτάνοντας σύνολο τα οχτώ στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο του Kolin θα συνεχίσει να παράγει τα μοντέλα του A-segment για τις εταιρείες, με την Toyota να προτίθεται να διατηρήσει το ίδιο προσωπικό του και στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...