Το νέο Ford Focus ST πιάνει την τελική του ταχύτητα στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

Το νέο Ford Focus ST φορά έναν 2,3-λίτρων τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που αποδίδει 280 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 420 Nm από τις 3.000 μέχρι και τις 4.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ζυγίζει 1.534 κιλά.

Στο video θα δεις το αυτοκίνητο να πιάνει την τελική του ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα, με τον συγκεκριμένο κινητήρα να είναι ο πιο εύστροφος κινητήρας στην ιστορία του μοντέλου και μπορεί να το επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτ.

Στην άμεση απόκριση του κινητήρα συνεισφέρει ένας χαμηλής αδράνειας υπερσυμπιεστής twin-scroll, που εκμεταλλεύεται πιο αποτελεσματικά την ενέργεια των καυσαερίων διαθέτοντας ανεξάρτητους αυλούς εισαγωγής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αλληλεπίδραση των παλμών πίεσης των καυσαερίων.

Η ηλεκτρονική βαλβίδα ελέγχου της υπερπλήρωσης (waste-gate) βελτιστοποιεί τον έλεγχο πίεσης και κατά συνέπεια τις επιδόσεις. Επιπλέον, ένα μοναδικό σύστημα εξαγωγής που μειώνει το back-pressure των καυσαερίων, μαζί με μια ειδικά εξελιγμένη πολλαπλή εισαγωγής κι ένα αναβαθμισμένο σε απόδοση intercooler, συντελούν στην καλύτερη αναπνοή του κινητήρα.

Ακόμα, το σύστημα anti-lag που αναπτύχθηκε για τα Ford GT και F-150 Raptor χρησιμοποιείται και στο Focus ST με αισθητά τα οφέλη στα προφίλ οδήγησης Sport και Track. Το anti-lag διατηρεί το γκάζι ανοιχτό όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το πεντάλ, ούτως ώστε να μην αναστρέφεται η ροή αέρα στον υπερσυμπιεστή και να διατηρούνται ψηλά οι στροφές του. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη “ανάπτυξη” της πίεσης υπερπλήρωσης, ανάλογα με τις ανάγκες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...
Autoblog.gr