Δύο μήνες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1 έγινε γνωστό το αναθεωρημένο ημερολόγιο αγώνων, και ο εναρκτήριος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Bahrain, καθώς το Αυστραλιανό Grand Prix μετακινείται και θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Με αφορμή αυτό, οι διοργανωτές του GP της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε αλλαγές στη χάραξη της πίστας του Albert Park, προκειμένου να γίνουν τα προσπεράσματα ευκολότερα. Οι αλλαγές είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται στην πίστα, από το 1996, και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ο χρόνος ενός γύρου θα μειωθεί κατά περίπου 5 δευτ., με την pole position να εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο 1:15,8.

Πιο συγκεκριμένα θα αυξηθεί το πλάτος της πρώτης στροφής, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα κατά την εκκίνηση, αλλά και να δίνεται στους οδηγούς η ευκαιρία για προσπέρασμα. Επίσης θα αυξηθεί και το πλάτος της τρίτης και της έκτης στροφής, με την στροφή 9 να αφαιρείται, κάτι που θα επιτρέψει στα μονοθέσια να μένουν πιο κοντά το ένα στο άλλο.

Επίσης η κλίση της στροφής 13 θα αλλάξει και από το -2% θα γίνει +5%, μια αλλαγή που στοχεύει και αυτή στην αύξηση των προσπεράσεων, καθώς οι οδηγοί θα μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικές γραμμές. Το πλάτος του pitlane θα μεγαλώσει και αυτό ώστε τα μονοθέσια να κινούνται μέσα του με 80 χλμ/ώρα. Τέλος θα τοποθετηθεί νέα άσφαλτος σε όλη τη διαδρομή της πίστας, μιας και η τελευταία ασφαλτόστρωση είχε γίνει το 1996.