Πριν ακριβώς ένα χρόνο η Suzuki έκανε γνωστό πως το Jimny σταματά να πωλείται στην Ευρώπη ως επιβατικό, λόγω των νέων κανονισμών εκπομπών CO2 που τέθηκαν σε εφαρμογή από 1η του έτους, με την ιαπωνική εταιρία να ανακοινώνει τον Σεπτέμβριο του 2020 πως το Jimny θα προσφέρεται μόνο ως επαγγελματικό στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σήμερα, η εισαγωγική εταιρία της Suzuki στην Ελλάδα έκανε γνωστή την τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης. Η διάθεση του επαγγελματικού μοντέλου στην Ελλάδα ξεκινά τον Μάρτιο και σήμερα άνοιξαν οι προ-παραγγελίες του για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, με τιμή προ φόρων στα €15.582.

Σε σχέση με την επιβατική έκδοση, η επαγγελματική έκδοση του Jimny δεν έχει πίσω καθίσματα, έχοντας έτσι έναν μεγάλο χώρο φόρτωσης 863 λίτρων με διαχωριστικό προστατευτικό πλέγμα πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, με τον 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα να αποδίδει 102 άλογα και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Έχει κατ’επιλογή τετρακίνηση και οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 138 γρ/χλμ στον κύκλο NEDC και σε 173-174 γρ/χλμ στον κύκλο WLTP.