Τον περασμένο Σεπτέμβριο η GM και η Honda ανακοίνωσαν την επέκταση της συμμαχίας τους στη Βόρεια Αμερική, ώστε να αναπτύξουν από κοινού νέες πλατφόρμες, για ηλεκτροκίνητα και για μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η συμμαχία αναμένεται να ξεκινήσει στις επόμενες εβδομάδες, με την GM να βοηθά στην ανάπτυξη δύο νέων ηλεκτρικών οχημάτων για τη Honda, τα οποία θα αντλούν ενέργεια από τις νέες Ultium μπαταρίες της GM.

1

Σημερινές αναφορές από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού λένε ότι η Honda έδωσε τη συγκατάθεση της, ώστε η General Motors να παράγει συγκεκριμένα ηλεκτρικά μοντέλα της Honda και Acura.

Το εργοστάσιο που κατασκευάζει επί του παρόντος τα Chevrolet Blazer και Equinox στο Ramos Arizpe του Μεξικού, θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού SUV της Honda το 2023.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, το πρώην εργοστάσιο της Saturn στο Spring Hill, της πολιτείας του Tennessee, θα κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό SUV της Acura από το 2024, ήτοι περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του Cadillac Lyriq.

2

Κανένα από τα δύο μοντέλα των Honda και Acura δεν έχει παρουσιαστεί, αλλά γίνεται κατανοητό ότι και τα δύο θα έχουν παρόμοιο μέγεθος με το Lyriq, με την Honda να μην έχει σχολιάσει ακόμα την παραπάνω αναφορά.