Η Honda και η General Motors υπέγραψαν μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης για τη δημιουργία μιας συμμαχίας στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Σκοπός είναι η από κοινού ανάπτυξη κοινών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων και οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η συμμαχία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021 και η GM θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δύο νέων ηλεκτρικών οχημάτων για τη Honda, με τα μοντέλα να αντλούν ενέργεια από τις νέες Ultium μπαταρίες της GM.

Οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις το 2013 για την επόμενη γενιά τεχνολογιών κυψελών καυσίμου, η οποία φαίνεται να μην έχει απτά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασία τους τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Mark Reuss, πρόεδρος της General Motors, δήλωσε σχετικά:

Αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να επιταχύνουν τις επενδύσεις σε μελλοντική καινοτομία κινητικότητας, ελευθερώνοντας επιπλέον πόρους. Δεδομένου του ισχυρού ιστορικού συνεργασίας μας, οι εταιρείες θα έχουν σημαντικές συνέργειες στην ανάπτυξη του σημερινού χαρτοφυλακίου οχημάτων.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Honda, Seiji Kuraishi, δήλωσε:

Μέσω αυτής της νέας συμμαχίας με την GM, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική οικονομική απόδοση στη Βόρεια Αμερική που θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε σε μελλοντική τεχνολογία κινητικότητας, διατηρώντας παράλληλα τις δικές μας ξεχωριστές και ανταγωνιστικές προσφορές προϊόντων.

Οι εταιρείες θα συνεργαστούν σε νέες τεχνολογίες, πλατφόρμες οχημάτων, συνδεσιμότητα, συστήματα κίνησης, από κοινού αγορά και κατασκευή, ενώ αναφέρουν ότι η συνεργασία θα στοχεύσει σε υλικά, logistics και στρατηγικές. Παραμένει άγνωστο εάν οι εταιρείες θα ανταλλάξουν μερίδια μετοχών μεταξύ τους.