Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η Lordstown Motors παρουσίασε το Endurance, και σήμερα -σχεδόν έξι μήνες μετά- η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει λάβει πάνω από 100.000 παραγγελίες για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό pickup.

Το τμήμα πωλήσεων της εταιρίας έκανε γνωστό ότι στόχευε σε στόλους εμπορικών εταιριών και, ως εκ τούτου, η μέση παραγγελία είναι για 600 οχήματα ανά στόλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lordstown Motors, Steve Burns, δηλώνει σχετικά:

Η λήψη 100.000 προπαραγγελιών για εμπορικούς στόλους για ένα pickup όπως το Endurance δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προσθέτοντας σε αυτό, το ενδιαφέρον που έχουμε για ομοσπονδιακό, πολιτειακό, δημοτικό και στρατιωτικό στόλο, νομίζω ότι μπορείτε να δείτε γιατί αισθανόμαστε ότι πρόκειται να φέρουμε επανάσταση στη βιομηχανία των pickup.

To Endurance διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 600 άλογα και αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh. Αυτή του χαρίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.400 κιλά.

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα του μοντέλου διαθέτει τρεις οθόνες. Η πρώτη είναι για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, η δεύτερη για την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και η τρίτη για τις γενικές πληροφορίες του Endurance. Η Lordstown δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται ότι οι οθόνες έχουν ευρεία αναλογία διαστάσεων και τοποθετούνται σε ένα ανεξάρτητο μεταλλικό πλαίσιο.