Η Lordstown Motors κήρυξε πτώχευση και μήνυσε την Foxconn

Σχετικά άρθρα

Η Lordstown Motors υπέβαλε σήμερα αίτηση πτώχευσης και τέθηκε προς πώληση αφού δεν κατάφερε να επιλύσει τη διαφωνία της με την Foxconn, στην οποία η Lordstown πούλησε το εργοστάσιό της στο Οχάιο και σύναψε μαζί της συμφωνία για την παραγωγή των μοντέλων της.

Στην μήνυση της κατά της Foxconn, η Lordstown κατηγορεί την ταϊβανέζικη εταιρία για δόλια συμπεριφορά και για μια σειρά από αθετημένες υποσχέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μην τηρήσει την συμφωνία για επένδυση έως και 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Foxconn επένδυσε στο παρελθόν περίπου 52,7 εκατομμύρια δολάρια στην Lordstown ως μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας και σήμερα κατέχει το 8,4% της Lordstown. Η δεύτερη υποστηρίζει ότι η Foxconn διστάζει να αγοράσει πρόσθετες μετοχές της, όπως είχε υποσχεθεί και πως την παραπλάνησε σχετικά με τη συνεργασία για την ανάπτυξη νέων αυτοκινήτων.

Η Foxconn, που ονομάζεται επίσημα Hon Hai Precision Industry και είναι περισσότερο γνωστή για τη συναρμολόγηση των iPhone της Apple, είπε ότι η Lordstown παραβίασε την επενδυτική συμφωνία όταν η αξία της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας έπεσε κάτω από το 1 δολάριο ανά μετοχή.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία δήλωσε πως είχε διατηρήσει “μια θετική στάση στη διεξαγωγή εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων με τη Lordstown”, αλλά είπε ότι η αμερικανική εταιρεία ήταν απρόθυμη να εκτελέσει την επενδυτική συμφωνία σύμφωνα με τους όρους της. Πρόσθεσε δε, πως η εταιρεία ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις με τη Lordstown και επιφυλάχθηκε του δικαιώματος της να κινηθεί νομικά.

Η Lordstown κατηγόρησε τη Foxconn πως ευθύνεται “για ένα μοτίβο κακής πίστης που προκάλεσε υλική και ανεπανόρθωτη βλάβη” στην εταιρεία, με την Lordstown να υποβάλει αίτηση πτώχευσης έχοντας ως σχέδιο να βρει έναν αγοραστή που θα βγάλει στην αγορά το Endurance και παραλλαγές αυτού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...