Στην έκθεση της Γενεύης του 2016 η Bugatti παρουσίασε την Chiron και έκτοτε μας έχει δείξει τη Chiron Sport, την Divo, την Chiron Super Sport 300+, την Centodieci, και πιο πρόσφατα την Chiron Pur Sport. Η τελευταία είχε προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της στην περσινή έκδοση της Γενεύης, κάτι το οποίο δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Παρουσιάστηκε, όμως, στις αρχές Μαρτίου του 2020, με την γαλλική εταιρία να μας αναφέρει ότι με την συγκεκριμένη έκδοση επικεντρώνεται στην απόλυτη ευχαρίστηση του οδηγού στην πίστα. Την περασμένη Παρασκευή, η γαλλική εταιρία παρέδωσε την πρώτη Chiron Pur Sport, μέσω της αντιπροσωπείας της στο Greenwich στην πολιτεία του Connecticut των Η.Π.Α.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε λευκό (Quartz White) χρώμα, με Gray Carbon λεπτομέρειες, με την Chiron Pur Sport να διαθέτει πανοραμική οροφή, ενώ το εσωτερικό της έχει κόκκινες και μαύρες επενδύσεις.

1

Μηχανικά ο W16 quad-turbo κινητήρας 8,0-λίτρων αποδίδει 1.500 άλογα και στροφάρει 200 σ.α.λ πιο ψηλά, έως τις 6.900 σ.α.λ. Το αυτόματο κιβώτιο έχει νέες ρυθμίσεις που το κάνουν να έχει κατά 15% πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης, κάτι που βελτιώνει κατά 40% της ελαστικότητα του μοντέλου σε σύγκριση με την Chiron.

2

Τα μπροστά ελατήρια της ανάρτησης είναι κατά 65% πιο σκληρά, ενώ τα πίσω είναι κατά 33% πιο σκληρά. Οι ζάντες είναι νέες, κατασκευασμένες από μαγνήσιο, έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό που συμβάλουν στη παραγωγή κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, ζυγίζουν 16 κιλά λιγότερο και βοηθούν στην ψύξη των φρένων. Η Bugatti Chiron Pur Sport φορά τα ειδικά Bugatti Sport Cup 2 R της Michelin διαστάσεων 285/30 μπροστά και 355/25 πίσω, με τις ζάντες να έχουν διάσταση 20″ μπροστά και 21″ πίσω.

3

Το μοντέλο ζυγίζει 50 κιλά λιγότερο από την Chiron, χάρη στις νέες ελαφρύτερες ζάντες, στην αφαίρεση της πίσω υδραυλικής αεροτομής, στα πλαίσια από τιτάνιο για τις βάσεις από τα τακάκια των φρένων, αλλά και από τους ελαφρύτερους δίσκους των φρένων.

Μόλις 60 Chiron Pur Sport θα κατασκευάσει η Bugatti με το κόστος της κάθε μιας να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, χωρίς φόρους, ΦΠΑ κτλ της κάθε χώρας.

Δες ένα γύρο μέσα από την Bugatti Chiron Pur Sport στο Nurburgring