Το Nissan Z Proto συναντά τους προγόνους του

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο video δημιούργησε η Nissan για την προώθηση του Z Proto και το πρωτότυπο του νέου Z μοντέλου, συναντά -έστω και ψηφιακά- τα 300ZX, 350Z και 370Z. Το 400Z, όπως θα ονομαστεί η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου, θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος και όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Nissan δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Το αυτοκίνητο θα έχει μήκος 4,382 μέτρα, πλάτος 1,849 μέτρα, ύψος 1,311 μέτρα, όντας μεγαλύτερο κατά 12,7 εκατοστά, πλατύτερο κατά 0,5 εκατοστά και πιο κοντό κατά 0,5 εκατοστά σχέση με το 370Z.

Στο εσωτερικό θα συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, τριάκτινο τιμόνι, bucket καθίσματα και δερμάτινες επενδύσεις. Μηχανικά θα φορά έναν V6 twin-turbo κινητήρα που συνδυάζεται τόσο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρότι η Nissan δεν ανακοίνωσε ποιος κινητήρας είναι αυτός, πρόκειται για τον 3,0-λίτρο twin-turbo απόδοσης 400 ίππων με 475 Nm ροπής, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport.

Αργότερα θα προσφέρεται και σε Nismo έκδοση, με την Nissan, να εξετάζει και έναν υβριδικό κινητήρα, αρκεί βέβαια να υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση γι’αυτόν.

Υπό σκέψη βρίσκεται και η roadster έκδοση του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...