Αρχές του περασμένου Νοεμβρίου η Nissan παρουσίασε το ανανεωμένο Navara για τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, και σήμερα η ιαπωνική εταιρία έκανε γνωστό ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα αποκαλύψει στην Αμερική τη νέα γενιά του Frontier, καθώς και το νέο Pathfinder.

Το Frontier είναι το “παλιότερο” νέο pickup που μπορεί να αγοράσει ένας Αμερικάνος, καθώς βρίσκεται στην αγορά από το 2004. Αυτό συνέβη γιατί η τελευταία γενιά του Navara (D23) δεν κυκλοφόρησε στην Αμερική, και έτσι η Nissan έμεινε για τόσα χρόνια με ένα απαρχαιωμένο entry-level pickup.

Το νέο Nissan Frontier θα φέρει πολλά στοιχεία από την πιο επιθετική εμφάνιση του ανανεωμένο Navara, όπως τους νέους προφυλακτήρες, τη μεγάλη νέα γρίλια, τα νέα LED φωτιστικά σώματα, το νέο καπό και τη νέα πίσω πόρτα του χώρου φόρτωσης.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν σημαντικά βελτιωμένα υλικά υψηλότερης ποιότητας, ενώ θα υπάρχει αναλογικός πίνακας οργάνων και ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας. Μηχανικά, το νέο Frontier θα κινείται από έναν 3,8 λίτρων V6 κινητήρα, απόδοσης 310 ίππων και 381 Nm ροπή, ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων και προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης.