Η Red Bull θα αναλάβει την εξέλιξη των power units της Honda αρκεί να υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη τους

Σχετικά άρθρα

Με την Honda να έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο πως θα αποχωρίσει από την F1 στο τέλος του 2021, ο Helmut Marko σε πρόσφατη συνέντευξή του ανακοίνωσε αυτό που κυκλοφορούσε εδώ και καιρό ως φήμη. Η Red Bull και η AlphaTauri θα συνεχίσουν από το 2022 και μετά να φορούν τον κινητήρα της Honda, αρκεί βέβαια να υπάρξει συμφωνία για πάγωμα στην εξέλιξή τους.

Η Formula 1, οι ομάδες και η FIA θα αποφασίσουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 του μηνός, για το εάν θα υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη των τωρινών κινητήρων.

Αν δεν συμφωνήσουν στο πάγωμα των κινητήρων, τότε η Red Bull και η AlphaTauri “θα αναγκαστούν να επανεξετάσουν δραστικά την κατάσταση της Formula 1”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Marko, τονίζοντας:

Είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα. Εξίσου περίπλοκο όσο είναι αυτοί οι κινητήρες. Θα αναλάβουμε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ό,τι είναι απαραίτητο για να προετοιμάσουμε και να αναπτύξουμε τους κινητήρες στο Milton Keynes.

Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο με την προϋπόθεση ότι οι κινητήρες θα έχουν παγώσει μέχρι τον πρώτο αγώνα το 2022, το αργότερο. Δεν μπορούμε να αντέξουμε περαιτέρω ανάπτυξη, ούτε τεχνικά ούτε οικονομικά. Αυτό είναι το προαπαιτούμενο. Δεν υπάρχει plan B.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...