Η BMW προσπαθεί να μειώσει τα κόστη της γι’αυτό θα απλοποιήσει την γκάμα των μοντέλων της προκειμένου να αυξήσει το περιθώριο κέρδους. Αυτό δήλωσε ο Nicolas Peter, οικονομικός διευθυντής της BMW, ο οποίος συμπλήρωσε πως η κίνηση αυτή είναι αναπόφευκτη, λόγω των σημαντικών επενδύσεων που κάνει η γερμανική εταιρία για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Peter αποκλείει κάθε ενδεχόμενο η BMW να συγχωνευθεί με άλλη εταιρία προκειμένου να περιορίσει τα κόστη που απαιτούνται για τις επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης, συμπληρώνοντας πως:

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι δαπανηρά στην ανάπτυξή τους και εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος των πωλήσεων. Γι’αυτό και είναι λιγότερο κερδοφόρα για τη BMW, γι ‘αυτό και οι επενδύσεις είναι τόσο σημαντικές. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να φτάσουμε σε διαφορετικό επίπεδο κόστους, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις μπαταρίες τους.

Η BMW μειώνει την πολυπλοκότητα της γκάμας της καταργώντας μοντέλα και κινητήρες με χαμηλή ζήτηση. Η BMW εξετάσει την γκάμα των coupe, cabrio και roadster μοντέλων της και θα αποφασίσει “τι θα απομείνει”. Αυτό σημαίνει πως το μέλλον των 2-Series Coupe, 4-Series Coupe, 4-Series Cabrio, 8-Series Coupe, 8-Series Cabrio και Z4 τίθεται εν αμφιβόλω.