Το 2022 η έναρξη της παραγωγής του Tesla Roadster

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει 38 μήνες από την στιγμή που η Tesla παρουσίασε την πρωτότυπη μορφή του νέου Roadster, αλλά -σύμφωνα με τον Elon Musk– η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει μέσα στο 2022, ήτοι τουλάχιστον σε περίπου 12 μήνες.

Ο Musk ανέφερε ότι η μηχανολογική εξέλιξη του ηλεκτρικού supercar θα ολοκληρωθεί το 2021, ενώ στόχος της Tesla είναι να έχει ένα αυτοκίνητο με δυνατότητα οδήγησης στα τέλη του φετινού καλοκαιριού.

Σε παλιότερη συνέντευξη του, ο Musk είχε δηλώσει ότι για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Roadster ευθύνεται και η πανδημία του κορωνοϊού. Επιπλέον, το Roadster δεν αποτελούσε προτεραιότητα της Tesla, καθώς ήθελε πρώτα να αυξήσει την παραγωγή του Model Y, να ξεκινήσει η κατασκευή του Gigafactory στη Γερμανία, αλλά και να επεκτείνει το Gigafactory της Σαγκάη.

Στις σχετικές ειδήσεις έγινε γνωστό πως η ανακατασκευασμένη μπαταρία 75 kWh ενός Tesla Model 3 κοστίζει 13.500 δολάρια, με το κόστος να περιλαμβάνει εκτός από την μπαταρία και τις καλωδιώσεις και το ψυκτικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...