Η Elation συνεργάζεται με την Cascadia Motion για να περάσει στη παραγωγή το Freedom

Σχετικά άρθρα

Η Elation Hypercars, μια νέα startup με έδρα τη Καλιφόρνια που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη εταιρία που θα παράγει ένα ηλεκτρικό πολυτελές hypercar στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Cascadia Motion, ώστε να περάσει στη παραγωγή το Freedom.

Η Elation Hypercars ιδρύθηκε από τους Carlos Satulovsky και Mauro Saravia και σε αυτή εργάζονται μηχανικοί που έχουν περάσει από ομάδες της Formula 1, από ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και από άλλα ευρωπαϊκά αγωνιστικά τμήματα.

Το Elation Freedom βασίζεται σε ένα carbon monocoque πλαίσιο που ζυγίζει 82 κιλά. Κίνηση παίρνει από τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.434 ίππων, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με 4 ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.930 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 1,8 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα θα “περιορίζεται” ηλεκτρονικά στα 418 χλμ/ώρα, με τους ηλεκτροκινητήρες να αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας είτε 100 είτε 120 kWh, που θα χαρίζει αυτονομία μεταξύ 483 και 644 χλμ. Η έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες ζυγίζει 1.650 κιλά.

Η εταιρία υπόσχεται πως θα προσφέρει το μοντέλο και με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα των Audi R8/Lamborghini Huracan, απόδοσης 760 ίππων με 664 Nm ροπής. Αυτό ονομάζεται Freedom Iconic Collection, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 386 χλμ/ώρα. Ζυγίζει μόλις 1.293 κιλά.

Το εσωτερικό του αντλεί έμπνευση από τα μαχητικά αεροσκάφη, έχοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, η πίσω αεροτομή είναι ενεργή και υπάρχει μεγάλος διαχύτης. Φέρει ενεργή αεροδυναμική και μπορεί να παράγει έως 2 G πλευρικής επιτάχυνσης στις στροφές.

Η τιμή του Elation Freedom ξεκινά από τα 2 εκατ. δολάρια (1,69 εκατ. ευρώ), ενώ αυτή του Freedom Iconic από τα 2,3 εκατ. δολάρια (1,94 εκατ. ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...