Marko: Ο Hamilton είναι πολύ ακριβός για την Formula 1

Σχετικά άρθρα

Ο Helmut Marko της Red Bull θεωρεί πως ο Lewis Hamilton είναι πλέον πολύ ακριβός για την Formula 1. O Βρετανός πρόσφατα υπόγραψε νέο ετήσιο συμβόλαιο με την Mercedes, ύψους πολλών εκατ. ευρώ (φημολογείται 30-40 εκατ. ευρώ συν μπόνους και χορηγίες), με τον Marko να δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως είναι υπέρμαχος στο να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων της Formula 1 και δεν αρκεί μόνο το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων.

Φέτος η κάθε ομάδα της F1 επιτρέπεται να δαπανήσει έως 145 εκατ. δολάρια, χωρίς στα χρήματα αυτά να συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των οδηγών τους, με το όριο να μειώνεται στα 140 εκατ. δολάρια το 2022, ενώ για τις σεζόν 2023, 2024 και 2025 στα 135 εκατ. δολάρια.

Με τις ομάδες να φέρεται πως έχουν συμφωνήσει να θεσπιστεί πλαφόν και στις ετήσιες απολαβές των πιλότων τους, ύψους 30 εκατ. δολαρίων (και για τους δύο),από το 2023, ο Marko θεωρεί πως:

Ο Hamilton είναι πολύ ακριβός για την Formula 1. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μισθοί των οδηγών πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο budget cap.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα