Τον Ιανουάριο του 2016 η Chevrolet παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Bolt και από τότε είχε μια μέτρια εμπορική επιτυχία, καθώς η εταιρεία έχει πουλήσει κάτι παραπάνω από 100.000 μονάδες παγκοσμίως. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 75% των αγοραστών είναι πελάτες της για πρώτη φορά.

Από το περασμένο καλοκαίρι η αμερικάνικη εταιρία είχε αρχίσει το teasing της ανανεωμένης έκδοσης του μοντέλου, και πριν λίγες ώρες, η εταιρία παρουσίασε το facelift του μοντέλου, ενώ μαζί με αυτό μας δείχνει και την SUV έκδοση του.

Αυτή ονομάζεται Bolt EUV, επιβεβαιώνοντας την κατοχύρωση του ονόματος τον Απρίλιο του 2019. Το ΕUV προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Electric Utility Vehicle, κοινώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα τεθεί απέναντι στο Nissan Ariya.

Ξεκινώντας από το κινητήριο σύνολο και τα δύο μοντέλα φέρουν έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, απόδοσης 150 kW (200 ίππων) και 360 Nm ροπής. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 65 kWh, η οποία ζυγίζει 430 κιλά.

Αυτή χαρίζει αυτονομία 259 μιλίων (416 χλμ.) στο Bolt EV και 250 μιλίων (402 χλμ.) στο Bolt EUV. Με χρήση DC φορτιστή, η η μπαταρία αποκτά αυτονομία 100 μιλίων (161 χλμ.) σε μόλις 30 λεπτά για το πρώτο, και 95 μιλίων (153 χλμ) -στον ίδιο χρόνο- για το δεύτερο.

Οι διαστάσεις του Bolt EV δεν έχουν αλλάξει, και έτσι το μήκος του αγγίζει τα 4.145 χλστ., το πλάτος του τα 1.765 χλστ., και το ύψος του τα 1.611 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.600 χλστ. και το βάρος του τα 1.628 κιλά. Αντίστοιχα, αυτές του Bolt EUV είναι 4.306 χλστ. μήκος, 1.770 χλστ. πλάτος και 1.616 χλστ. ύψος, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.675 χλστ., και το βάρος του τα 1.669 κιλά.

Αισθητικά, το ηλεκτρικό hatchback έγινε πιο φουτουριστικό στο facelift του, έχοντας αποκτήσει ένα νέο εμπρός μέρος, με τις αλλαγές να τονίζονται από τα νέα φωτιστικά σώματα και φώτα ημέρας, αλλά και τους νέους προφυλακτήρες, ενώ ανασχεδιασμένη είναι η “ψεύτικη” μάσκα, και το καπό.

Όταν η Chevrolet ξεκίνησε την εξέλιξη του Bolt EV facelift, η εταιρία μίλησε με τους σημερινούς ιδιοκτήτες του μοντέλου για να λάβει τα σχόλιά τους. Ενώ πολλοί ήταν ευχαριστημένοι με το όχημα, δεν τους άρεσε ιδιαίτερα το εσωτερικό του.

Έτσι, το ανανεωμένο Bolt είναι εξοπλισμένο με ένα νέο τιμόνι, έναν πιο παραδοσιακό ταμπλό και υψηλής ποιότητας διακόπτες. Το μοντέλο διαθέτει επίσης μια “πλωτή” κεντρική κονσόλα με ένα νέο πλήκτρο επιλογής.

Ακόμα, υπάρχουν επανασχεδιασμένα καθίσματα με ραφές για αντίθεση και τριγωνικό γεωμετρικό σχέδιο. Οι οδηγοί θα βρουν επίσης ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας 10,2 ιντσών. Μιλώντας για το τελευταίο, το σύστημα ψυχαγωγίας υποστηρίζει τώρα ασύρματο Apple CarPlay, ενώ μια ποικιλία εφαρμογών θα είναι διαθέσιμη, συμπεριλαμβανομένων των Alexa, Spotify και The Weather Channel.

Τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις Η.Π.Α από το καλοκαίρι του 2021, με την τιμή του Bolt EV να ξεκινά από τα 31.995 δολάρια (μειωμένη κατά 5.500 δολάρια σε σχέση με το pre-facelift), ενώ αυτή του Bolt EUV ξεκινά από τα 33.995 δολάρια.

Τέλος, το Bolt EUV γίνεται το πρώτο μοντέλο της Chevrolet που εξοπλίζεται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Super Cruise. Αυτό επιτρέπει την οδήγηση χωρίς χέρια για περισσότερα από 200.000 μίλια (321.869 χλμ.) στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά.