Η Chevrolet ετοιμάζει την crossover έκδοση του Bolt

Σχετικά άρθρα

Η CEO της General Motors, Mary Barra, στο περιθώριο του “Barclays 2017 Global Automotive Conference” στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε πως η εταιρία της θα βγάλει στην αγορά ένα νέο crossover που θα βασίζεται στο Chevrolet Bolt.

H Barra έδωσε μάλιστα και το συγκεκριμένο σκίτσο που αντλεί στοιχεία από το Chevrolet FNR-X concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σαγκάη νωρίτερα μέσα στο έτος.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα του Chevrolet Bolt και είναι ένα από τα δύο ηλεκτρικά crossover που θα παρουσιάσει στην αγορά η εταιρία μέχρι το 2020. Μηχανικά, το αποκλειστικά προσθιοκίνητο όχημα. θα εξοπλίζεται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που συναντάμε στο Bolt απόδοσης 200 ίππων με 360 Nm ροπής.

Η Barra επανέλαβε πως είναι πεπεισμένη ότι η GM θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα έχει κέρδη από τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Όπως είπε, το Chevrolet Bolt ξεκινά από τις 37.495 δολάρια στις ΗΠΑ χωρίς τις κρατικές επιχορηγήσεις, έχοντας αυτονομία 383 χλμ. Οι οικονομίες κλίμακας θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της GM να γίνουν κερδοφόρα.

Μέχρι το 2023 η αμερικάνικη εταιρία θα παρουσιάσει τουλάχιστον 20 νέα ηλεκτρικά οχήματα. Γι’αυτό και η GM εργάζεται πάνω σε μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα κάνει χρήση της, θα κυκλοφορήσει το 2021, με την GM να αναμένει πως τότε οι μπαταρίες θα κοστίζουν λιγότερο από $100 ανά kWh, σημαντικά λιγότερο από τα 145 δολάρια ανά kWh που πληρώνει σήμερα για τις μπαταρίες του Chevrolet Bolt.

Χάρη σε αυτή τη μείωση, αλλά και σε συνδυασμό με άλλες μειώσεις, το συνολικό κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα βασίζονται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα είναι κατά 30% μικρότερο σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη τωρινή πλατφόρμα. Η νέα πλατφόρμα θα μπορεί να φιλοξενήσει αυτοκίνητα με αυτονομία μεγαλύτερη των 480 χλμ ανά φόρτιση.

Ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα θα συναντάμε ένα 5θέσιο SUV της Cadillac, ένα 5-θέσιο συμπαγές SUV της Chevrolet, ένα μικρό βαν, ένα ελαφρύ επαγγελματικό, ένα σπορ ηλεκτρικό, ένα μικρό SUV, ένα συμπαγές crossover, ένα πολυτελές συμπαγές crossover, ένα επταθέσιο μεγάλο SUV και ένα πολυτελές επταθέσιο μεγάλο SUV της Cadillac.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 708 άλογα η Corvette Convertible του Hennessey

Η Hennessey Performance δείχνει το H700 πακέτο που ετοίμασε για την ανοιχτή έκδοση της Chevrolet Corvette (C8), η οποία όταν βγαίνει από το εργοστάσιο...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr