Ο νέος CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore, παρουσίασε σήμερα το νέο πλάνο Reimagine, που ουσιαστικά μετατρέπει την Jaguar σε αμιγώς ηλεκτρικό brand. Συγκεκριμένα η Jaguar από το 2025 θα προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει τελικά η νέα XJ που γνωρίζαμε πως θα είναι ηλεκτρική.

Η Land Rover από τη μεριά της θα παρουσιάσει 6 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, με το πρώτο να κυκλοφορεί το 2024, με την εταιρία να προσφέρει και αυτή ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της έως το 2030.

Έως το 2030 η Jaguar θέλει το 100% των πωλήσεων της να είναι από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με το αντίστοιχο ποσοστό της Land Rover να είναι 60%. Στόχος της Jaguar Land Rover είναι έως το 2039 η επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2 σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, τα προϊόντα και τις δραστηριότητές της.

Για να υποστηρίξει την ηλεκτρική της μετάβαση, η Jaguar Land Rover θα επενδύσει 2,5 δισ. λίρες (2,9 δισ. ευρώ) σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και στην ανάπτυξη συνδεδεμένων υπηρεσιών. Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα κατασκευάσει μια νέα αρχιτεκτονική πάνω στην οποία θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Jaguar, ενώ αυτά της Land Rover θα κατασκευάζονται σε δύο πλατφόρμες, την MLA (Modular Longitudinal Architecture) και την EMA (Electric Modular Architecture).

Η Jaguar Land Rover θα καταργήσει σταδιακά έως το 2026 τους diesel 3,0-λιτρους κινητήρες που συναντάμε στα Defender, Discovery, Range Rover και Range Rover Sport.

Επίσης η Jaguar Land Rover θα επενδύσει στις κυψέλες υδρογόνου προκειμένου να προετοιμαστεί για τη ζήτηση τέτοιων μοντέλων στο μέλλον. Τέλος η Jaguar Land Rover δεσμεύεται πως θα διατηρήσει σε λειτουργία όλα τα εργοστάσιά της παραγωγής αυτοκινήτων, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.