Η GM σε διακανονισμό 5,75 εκατ. δολαρίων λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης

Σχετικά άρθρα

H General Motors ήρθε σε συμφωνία να πληρώσει 5,75 εκατ. δολάρια στη πολιτεία της Καλιφόρνια, για ψευδείς δηλώσεις που έκανε στους επενδυτές της για τα ζητήματα με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης, που στοίχισαν την ζωή σε 124 άτομα.

Η GM αποδείχτηκε πως γνώριζε από το 2004 πως οι διακόπτες ανάφλεξης χιλιάδων μοντέλων της ήταν ελαττωματικοί και μπορούσαν να γυρίσουν στην θέση OFF από μόνοι τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση των αερόσακων και των υπολοίπων συστημάτων του αυτοκινήτου. Ωστόσο η εταιρία ανακοίνωσε την ανάκλησή τους το 2014, αφού αυτοί είχαν ήδη κοστίσει τη ζωή σε 124 ανθρώπους, με 274 να τραυματίζονται.

Ο διακανονισμός της GM με την Καλιφόρνια έγινε επειδή το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα της πολιτείας, το σύστημα συνταξιοδότησης δημόσιων υπαλλήλων της Καλιφόρνια, έχασε εκατομμύρια δολάρια από την πτώση της αξίας της μετοχής της GM, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης με τους ελαττωματικούς διακόπτες.

Οι κανονισμοί των ΗΠΑ απαιτούν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενημερώσουν την NHTSA (Εθνική Αρχή Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων) εντός 5 ημερών από την εύρεση ενός ελαττώματος ασφαλείας.

Η General Motors εξαπάτησε την Καλιφόρνια δύο φορές. Αρχικά αποκρύβοντας ένα μοιραίο ελάττωμα στα οχήματά της και στη συνέχεια αποκρύβοντας τα γεγονότα σχετικά με το ελάττωμα στις οικονομικές της γνωστοποιήσεις, οι οποίες επηρέασαν τις επενδύσεις του συστήματος συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων σε όλη την Καλιφόρνια,

δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Xavier Becerra.

Η General Motors ανέφερε πως είναι χαρούμενη που συνεργάστηκε με την Πολιτεία της Καλιφόρνια για την επίλυση του θέματος.

Η General Motors μέχρι σήμερα έχει πληρώσει σχεδόν 3 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις και σε πρόστιμα λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, έχοντας ανακαλέσει περισσότερα από 2,6 εκατ. αυτοκίνητά της από το 2014, λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...