Επίσημο: H Red Bull με κινητήρες της Honda έως το 2025

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά την ομόφωνη συμφωνία για το πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων από το 2022, η Red Bull Racing και η AlphaTauri θα συνεχίσουν να τρέχουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 με τα power units της Honda από την επόμενη σεζόν έως και τα τέλη του 2024.

Αυτό έρχεται τέσσερις μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση από την Honda ότι αποχωρεί από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος του 2021. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Red Bull ξεκίνησε συνομιλίες με τη Honda για να βρει έναν τρόπο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους κινητήρες της, αντί να επιστρέψει στις τάξεις της Renault.

Η Red Bull συνέστησε μια νέα εταιρεία -την Red Bull Powertrains- για τη διαχείριση του project των power units, με το νέο τμήμα να έχει έδρα στα κεντρικά της Red Bull, στο Milton Keynes της Αγγλίας.

Ο σύμβουλος της Red Bull Motorsport, Helmut Marko δήλωσε σχετικά:

Συζητούσαμε αυτό το θέμα με τη Honda για αρκετό καιρό και μετά την απόφαση της FIA να παγώσει την εξέλιξη των power units από το 2022, μπορούμε επιτέλους να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τη συνεχιζόμενη χρήση των υβριδικών power units της Honda.

Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία της Honda σε αυτό το θέμα και για τη συμβολή μας στο να διασφαλίσουμε ότι τόσο η Red Bull Racing όσο και η Scuderia AlphaTauri συνεχίζουν να διαθέτουν ανταγωνιστικές μονάδες ισχύος.

Η ίδρυση της Red Bull Powertrains είναι μια τολμηρή κίνηση της Red Bull, αλλά είναι μια κίνηση που κάναμε μετά από προσεκτική και λεπτομερή εξέταση. Γνωρίζουμε την τεράστια δέσμευση που απαιτείται, αλλά πιστεύουμε ότι η δημιουργία αυτής της νέας εταιρείας είναι η πιο ανταγωνιστική επιλογή και για τις δύο ομάδες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner πρόσθεσε:

Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για τη Red Bull στο ταξίδι της στη Formula 1. Απογοητευτήκαμε πολύ όταν η Honda πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το άθλημα ως κατασκευαστής κινητήρων, καθώς η σχέση μας απέδωσε αμέσως επιτυχίες, αλλά είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους στη διευκόλυνση αυτής της νέας συμφωνίας.

Η Honda έχει επενδύσει σημαντικά στην υβριδική τεχνολογία για να εξασφαλίσει την παροχή ανταγωνιστικών μονάδων ισχύος και στις δύο ομάδες. Ξεκινάμε τώρα το project της ενσωμάτωσης του τμήματος των power units και της ενσωμάτωσης των νέων εγκαταστάσεων και του προσωπικού στο τεχνολογικό μας campus. Εν τω μεταξύ, είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στην επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων σε ό,τι θα είναι η τελευταία σεζόν της Honda, ως επίσημος προμηθευτής μονάδων ισχύος.

Τέλος, ο Koji Watanabe της Honda είπε:

Η Honda είναι ικανοποιημένη που μετά την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για τις δύο ομάδες που ανήκουν στην Red Bull, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα power units μας μετά το 2021.

Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στον στόχο μας, ώστε η Honda για έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050, και γι ‘αυτό εκτρέπουμε τους πόρους της F1 σε αυτόν τον νέο στόχο. Ωστόσο, ως εταιρεία που έχει συμμετάσχει στη Formula 1 για αρκετές δεκαετίες, θεωρήσαμε ότι ήταν σωστό να βοηθήσουμε τις δύο τρέχουσες ομάδες μας και μάλιστα το άθλημα στο σύνολό του.

Επιτρέποντας στις Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri να χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας, διασφαλίζει ότι μπορούν να αγωνιστούν ανταγωνιστικά, κάτι που είναι επίσης καλό για το άθλημα και τους οπαδούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr