Επίσημο: Cupra Formentor VZ5 με 390 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Cupra παρουσιάζει την VZ5 έκδοση του Formentor που παίρνει κίνηση από τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI κινητήρα των Audi RS3 και RS Q3. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κινητήρας τοποθετήσει σε άλλο μοντέλου του VW Group εκτός των μοντέλων της Audi, και στη περίπτωση του Cupra Formentor VZ5 αποδίδει 390 άλογα με 480 Nm ροπής, 10 άλογα λιγότερα από όσο αποδίδει στα RS Q3 και RS Q3 Sportback.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Φέρει χαμηλότερη κατά 1 εκατοστό ανάρτηση σε σχέση με το Formentor, με την Cupra να το εξοπλίζει με το σύστημα Adaptive Chassis Control (DCC) με 15 επίπεδα ρύθμισης. Οι ζάντες είναι διαμέτρου 20″, με τα μπροστά φρένα να έχουν 6πίστονες δαγκάνες.

Στιλιστικά ξεχωρίζει από το νέο, επιθετικής σχεδίασης bodykit, από τις τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, τα μαύρα ματ διακοσμητικά, με το Taiga Gray χρώμα να προσφέρεται μόνο σε αυτό.

Διαθέσιμα είναι επίσης τα χρώματα Midnight Black, Magnetic Tech Matt και Petrol Blue Matt. Στο εσωτερικό συναντάμε bucket καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένιες λεπτομέρειες, οθόνη αφής 12″ και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η παραγωγή του θα Cupra Formentor VZ5 θα περιοριστεί σε 7.000 μονάδες, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στα τέλη του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Cupra Born VZ με 326 άλογα

H Cupra παρουσίασε σήμερα την σπορ έκδοση του Born, την VZ όπως την ονομάζει. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, που...