Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Tesla αποκάλυψε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ πως είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων για “περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των μετρητών της” και ήδη εταιρία του Elon Musk, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wedbush Securities, Daniel Ives, έχει ήδη κερδίσει περίπου 1 δισ. δολάρια από τη συγκεκριμένη επένδυση.

Η Tesla αγόρασε τα bitcoin κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, με την εταιρία να μην αποκαλύψει ακριβώς το πότε ή σε ποια τιμή τα αγόρασε. Το κρυπτονόμισμα έχει πραγματοποιήσει ξέφρενο ράλι φέτος, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα και έχει αυξηθεί κατά 94% σε ετήσια βάση.

1

Ο Ives δεν εξήγησε πώς έφτασε σε αυτόν τον υπολογισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε από το υψηλό της ημέρας στα 34.793,45 δολάρια στις 31 Ιανουαρίου στο ιστορικό υψηλό των 57.487,03 δολαρίων στις 20 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο Ives δημοσίευσε την ανάλυσή του.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 65%, η οποία ισοδυναμεί με κέρδος 975 εκατομμύρια δολάρια στην επένδυση της Tesla. Ο Ives εκτιμά πως η Tesla θα προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες επενδύσεις σε bitcoin.