Το Lada 2101 κατασκευαζόταν από την AvtoVAZ από το 1970 έως το 1988. Πρακτικά ήταν ένα τροποποιημένο Fiat 124 για τις ανάγκες της Σοβιετικής Ένωσης και του Ανατολικού Μπλοκ.

Ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ζήτησε από τους ανθρώπους της GB Design να του βελτιώσουν το εσωτερικό του μοντέλου του και αυτοί προχώρησαν σε μια σειρά αλλαγών που το κάνουν να μην θυμίζει σε τίποτα την εργοστασιακή του μορφή.


Η GB Design αποσυναρμολόγησε πλήρως τη καμπίνα, τοποθέτησε νέα ηχομόνωση, δημιούργησε νέα κεντρική κονσόλα και τοποθέτησε παντού δερμάτινες καφέ και μπεζ επενδύσεις. Υπάρχει ένα ειδικό ταμπελάκι στη κεντρική κονσόλα με τα στοιχεία του αυτοκινήτου, ξύλινα διακοσμητικά, νέα πατάκια, νέος επιλογέας ταχυτήτων και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Τα καθίσματα αλλάχθηκαν με άλλα, προερχόμενα από ένα μοντέλο της Toyota, με το τιμόνι να έχει ξύλινη στεφάνη, τα όργανα να έχουν λευκό φόντο, με τα πεντάλ να έχουν καλύμματα αλουμινίου. Στις μπροστινές πόρτες και στις πλάτες των πίσω καθισμάτων έχουν τοποθετηθεί τέσσερις μικρές τσάντες, ενώ στα πίσω καθίσματα υπάρχουν δύο μικρά μαξιλάρια επενδυμένα με Nappa δέρμα.