Ο ήχος της Evija είναι εμπνευσμένος από τον V8 της Lotus Type 49

Σχετικά άρθρα

Η Lotus συνεργάστηκε με τον διάσημο Βρετανό παραγωγό μουσικής Patrick Patrikios, για να αναπτύξει μια σειρά ήχων για το ηλεκτρικό hypercar της, το Evija. Έμπνευση για αυτούς ήταν η χροιά του κινητήρα της θρυλικής Lotus Type 49, με τον Patrikios να δηλώνει:

Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ηχητικό στοιχείο για την Evija που να είναι αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό για τη Lotus. Κάθισα με την ομάδα εξέλιξης στο Hethel και συζήτησα τι θα έπρεπε να είναι αυτό. Θέλαμε κάτι εγγενώς συνδεδεμένο με τη Lotus, ώστε να μπορέσουμε να ορίσουμε ένα σχέδιο ήχου για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε ως πηγή έμπνευσης η Type 49, ο Patrikios είπε:

Υπάρχει μια αγνότητα σε αυτόν τον V8, μια ακατέργαστη άκρη και ένα συναίσθημα που ταράζει την ψυχή σας, όπως τα καλύτερα τραγούδια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ηχογράφηση του ήχου μιας Type 49, και έπειτα ο Patrikios πέρασε το αρχείο στον υπολογιστή του. Κατά την ψηφιακή επεξεργασία του ήχου, αυτός και η ομάδα της Lotus συνειδητοποίησαν ότι η επιβράδυνση του ήχου του κινητήρα δημιούργησε παρόμοια συχνότητα με τον φυσικό ήχο οδήγησης που παράγεται από το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης της Evija, με τον Patrikios να τονίζει:

Ρύθμισα τις ταχύτητες αναπαραγωγής και το ψηφιακό φιλτράρισμα του Type 49 για να δημιουργήσω ένα ηχητικό στοιχείο για την Evija, ήταν μια πολύ οργανική διαδικασία. Όλοι θέλαμε κάτι να προκαλέσει μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού. Ο ήχος έχει τεράστια επιρροή όσον αφορά τη δημιουργία και τη διαμόρφωση συναισθημάτων, για τον εμπλουτισμό αυτού του δεσμού που είναι τόσο κρίσιμο μέρος της εμπειρίας της Lotus. Ο ήχος ενός εκ των πιο εμβληματικών αγωνιστικών αυτοκινήτων όλων των εποχών της Lotus, ήταν η έμπνευση για το καινούργιο τους αυτοκίνητο. Υπάρχει μια συμμετρία σε αυτό που είναι όμορφη.

Ο Patrick Patrikios έχει γράψει μουσική για τους Olly Murs, Sia, Britney Spears, Pixie Lott, όντας και παραγωγός τους, όπως και για πολλούς ακόμα παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές. Ήταν υποψήφιος για Brit Award το 2018 για τη συνεργασία του με το Little Mix και τα κομμάτια στα οποία έχει εργαστεί έχουν μεταδοθεί περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο φορές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...