Η Kia έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του EV6, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Imagine concept.

Το EV6 φέρει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της κορεατικής εταιρίας, την Opposites United όπως την ονομάζει. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε καμπυλωτή οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, διάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα με δύο επίπεδα και πλήκτρα αφής με απτική ανάδραση για το σύστημα κλιματισμού.

Η Kia δεν ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, κάτι το οποίο θα το κάνει στις 30 του μηνός. Ωστόσο αναμένεται να προσφέρεται με τις ίδιες επιλογές που συναντάμε στο Hyundai Ioniq 5.

Έτσι θα είναι διαθέσιμο με έναν (τοποθετημένο πίσω) ή δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα, καθιστώντας το τετρακίνητο), ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμες δύο χωρητικότητας μπαταρίας, 58 kWh και 72,6 kWh. Η απόδοσή του θα ξεκινά από τα 170 και θα φτάνει έως τα 306 άλογα, με ροπή από 350 έως 605 Nm.

Η μπαταρία θα υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως και 350 kW που θα επιτρέπει την φόρτιση της από το 10% έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά, με την μέγιστη αυτονομία του EV6 να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Η Kia θέλει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει στην αγορά 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε τότε, το 20% των ετήσιων πωλήσεων της (500.000 αυτοκίνητα) να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατέχοντας το 6,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων (εκτός Κίνας).

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα έχουν στο όνομά τους τα γράμματα EV ακολουθούμενα από έναν αριθμό.