Επενδυτής της Tesla μήνυσε τον Elon Musk για τα tweets του

Σχετικά άρθρα

Ένας επενδυτής της Tesla, ο Charles Elson, προχώρησε σε μήνυση κατά του Elon Musk, υποστηρίζοντας πως τα tweets του Musk προκάλεσαν στους μετόχους της Tesla απώλειες πολλών δισ. δολαρίων, επειδή δεν συμμορφώνεται με τον διακανονισμό της εταιρείας με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Ο μηνυτής κατηγορεί επίσης το διοικητικό συμβούλιο της Tesla πως δεν προέβη στις κινήσεις που θα διασφάλιζαν ότι ο Musk συμμορφώνεται με τον διακανονισμό.

Η συμφωνία αυτή έγινε μετά από το διάσημο πλέον tweet του Musk τον Αύγουστο του 2018, στο οποίο έγραφε πως είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, σε μια συμφωνία ύψους 72 δισ. δολαρίων. Τότε, ο Musk και η Tesla συμφώνησαν να καταβάλλουν 20 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την αστική υπόθεση σε συμβιβασμό με τη ρυθμιστική αρχή και ο Musk συμφώνησε να ενημερώνει εκ των προτέρων από τους δικηγόρους της εταιρείας προκειμένου να εγκρίνουν ορισμένα από τα tweets του ώστε να μην παραβιάζουν τις κανονιστικές αρχές της κεφαλαιαγοράς.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε αρκετά tweets του Musk, όπως αυτό την 1η Μαΐου του 2020 όταν έγραψε ότι η τιμή της μετοχής της Tesla ήταν “πολύ υψηλή”, προκαλώντας ζημιές περισσότερα από 13 δισ. δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία της Tesla.

Παρόλο που η αξία της μετοχής της Tesla έχει σχεδόν πενταπλασιασθεί μετά το συγκεκριμένο tweet φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πέραν των 670 δισ. δολαρίων και η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει κάνει λόγο για παραβίαση του διακανονισμού από τον Musk, ο Elson προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση.

Σύμφωνα με την αγωγή, o Musk συνεχίζει να αναρτά tweets χωρίς την απαιτούμενη προηγούμενη έγκριση. Στόχος της αγωγής είναι να υποχρεωθεί ο Musk και άλλοι διευθύνοντες της Tesla να αποζημιώσουν την εταιρεία για παραβίαση των καθηκόντων τους.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla πρόσθεσε έναν ακόμη τίτλο στον Elon Musk και έτσι εκτός από CEO της, είναι και ο Technoking της (Technoking of Tesla – Βασιλιάς τεχνολογίας της Tesla), ενώ στον τίτλο του οικονομικού διευθυντή Zachary Kirkhorn προστέθηκε η διευκρίνηση “Master of Coin” (άρχοντας των νομισμάτων).

Τα παραπάνω προκύπτουν από την υποχρεωτική ενημέρωση της εταιρείας που υποβλήθηκε σήμερα στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) με τη διευκρίνηση ότι και οι δύο θα διατηρήσουν και τους προηγούμενους τίτλους τους ως CEO και CFO αντίστοιχα.

Παράλληλα η Tesla έκανε γνωστό πως ο πρόεδρος της Jerome Guillen αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος φορτηγών της Tesla.

Καθώς η Tesla ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των φορτηγών για πρώτη φορά, ο Guillen θα αξιοποιήσει τώρα το εκτεταμένο υπόβαθρο του για να ηγηθεί το πρόγραμμα της Tesla συμπεριλαμβανομένων των σχετικών δικτύων φόρτισης και εξυπηρέτησης,

αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...