Χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά της δίκτυα η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω teaser φωτογραφία, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για το αυτοκίνητο που ετοιμάζει να παρουσιάσει, καθώς αρκέστηκε να πει πως αυτό θα παρουσιαστεί στις 22 του μηνός.

Παρατηρώντας την φωτογραφία, φαίνεται ότι πρόκειται για μια ειδική έκδοση της Vantage, η οποία φέρει αεραγωγούς στα εμπρός φτερά, μια μεγάλη πίσω αεροτομή, καθώς και εμπρός splitter. Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία που διαθέτει και το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1, που παρουσίασε η βρετανική εταιρία πριν δέκα ημέρες.

Προσπαθώντας να μαντέψουμε τα πλάνα της Aston Martin, η εταιρία θα βγάλει μια έκδοση δρόμου της Vantage, που θα φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με το safety car της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω Vantage έχει αυξημένη απόδοση, ώστε να μπορεί να κινείται ταχύτερα μέσα στην πίστα και μπροστά από τα μονοθέσια.

Έτσι, ο 4,0-λιτρος V8 twin-turbo κινητήρας αποδίδει 535 άλογα (+25 άλογα), με τη ροπή να αγγίζει τα 685 Nm. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 3,5 δευτ, με το εμπρός splitter να παράγει επιπλέον κάθετη δύναμη, που φτάνει τα 155,6 κιλά στα 200 χλμ/ώρα (+60 κιλά από το εργοστασιακό μοντέλο).