Ο Glickenhaus θα βγάλει έκδοση δρόμου του φετινού αγωνιστικού του Le Mans, απόδοσης 1400 ίππων

Σχετικά άρθρα

Τις τελευταίες εβδομάδες η Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του 007 Le Mans Hypercar, το αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετάσχει στη νέα κατηγορία hypercar του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής (WEC), και τώρα μαθαίνουμε ότι ο Αμερικάνος επιχειρηματίας θέλει να βγάλει και μια έκδοση δρόμου, βασισμένη στο νέο αγωνιστικό της SCG.

To όνομα του αυτοκινήτου θα είναι 007S, και θα διαθέτει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορεί να κινηθεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους. Άγνωστο ακόμα ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, αλλά η SCG αποκάλυψε ότι το 007S θα είναι τριθέσιο, με την θέση του οδηγού να είναι κεντρικά τοποθετημένη, και τις άλλες δύο να είναι από πίσω. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο κινητήρας θα αποδίδει 1.400 άλογα, με το βάρος του αυτοκινήτου να μην ξεπερνά τα 1.280 κιλά, με τα υγρά.

Σύμφωνα με την εταιρία, θα μπορείς να ξεκινήσεις με το 007S από το σπίτι σου, να πας σε μια πίστα, να γράψεις 100 γύρους, και να επιστρέψεις στη βάση σου με λάστιχα δρόμου. Η παραγωγή του SCG 007S θα περιοριστεί σε 24 αυτοκίνητα, με το κόστος του να ανακοινώνεται στα 2,3 εκατ. δολάρια και θα είναι διαθέσιμο μέσω των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της εταιρίας στις Η.Π.Α.

Η παράδοση των αυτοκινήτων θα ξεκινήσει δύο χρόνια μετά την προ-πώληση και των 24 αυτοκινήτων. Η σειρά παραγωγής θα είναι αντίστοιχη με την σειρά των υπογεγραμμένων συμβολαίων για την αγορά του αυτοκινήτου, με την προκαταβολή να είναι επιστρέψιμη, αν η SCG δεν καταφέρει να κατασκευάσει και τα 24 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...