Η Xpeng teasάρει το P5, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με τεχνολογία LiDAR

Σχετικά άρθρα

Η Xiaopeng Motors ή Xpeng, επίσης γνωστή ως XMotors.ai, είναι μια κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, που εδρεύει στο Guangzhou. Σήμερα έχει στην γκάμα της το P7 και το G3, αλλά σύντομα θα προστεθεί ένα ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, το P5 θα παρουσιαστεί αύριο, 14 Απριλίου, ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Σαγκάη, που ανοίγει τις πύλες τις στις 19 Απριλίου. Το P5 θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που θα φέρει τεχνολογία LiDAR.

Η Xpeng δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά από το teaser video που έδωσε φαίνεται ότι το P5 θα έχει αισθητήρες LiDAR εκεί όπου κανονικά βρίσκονται οι εισαγωγές αέρα, στο εμπρός μέρος. Επιπλέον, η κινέζικη εταιρεία υπαινίχθηκε ότι το μοντέλο θα διαθέτει το -τελευταίας γενιάς- αυτόνομο σύστημα οδήγησης XPILOT 3.5, καθώς και ένα σύστημα ψυχαγωγίας με νέα χαρακτηριστικά.

Παραμένει άγνωστο αν το νέο ηλεκτρικό sedan θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από το P7, αλλά κρίνοντας την ονομασία του μαντεύουμε ότι θα είναι μικρότερο σε μέγεθος. Το P7 πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σεντάν μοντέλο που παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), απόδοσης 430 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,3 δευτερόλεπτα, με την μπαταρία 80,9 kWh να προσφέρει αυτονομία 562 χλμ στον κύκλο δοκιμών NEDC.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα