Ανακαλούνται 676 Mercedes-Benz CLA, GLA, A-Class και B-Class, παραγωγής ετών 2016 και 2017, στα οποία μια οπή στον σταυρωτό αρθρωτό σύνδεσμο του άξονα τιμονιού ενδέχεται να μην αντιστοιχεί στις προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να προκληθεί τζόγος στο σύστημα διεύθυνσης, ο οποίος θα αυξάνεται με τον καιρό.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει θορύβους και μια αίσθηση αστάθειας στην οδήγηση. Εάν αυτά τα συμπτώματα δεν εντοπιστούν για μεγάλο διάστημα, το έδρανο μπορεί να αποσπαστεί από τον σταυρωτό αρθρωτό σύνδεσμο. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να περιοριστεί η διευθυντικότητα του οχήματος, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή MercedesBenz, προκειμένου να ελεγχθεί προληπτικά ο άξονας τιμονιού και, εάν χρειαστεί, να αντικατασταθεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.